Metoda genială prin care poți păstra pepenele verde proaspăt până la iarnă

Ți-ar plăcea să te bucuri de gustul delicios al unui pepene chiar și de Crăciun? Și nu vei fi nevoită să îți cumperi din supermarket unul cu gust artificial pentru că există o metodă ingenioasă de a păstra pepenele proaspăt ca în sezonul lui, timp de șase luni.

Citește și – Tu știai? Ce se întâmplă dacă mănânci pepenele verde cu tot cu semințe

Metoda, folosită pentru prima oară în India, implică folosirea unui strat gros de ceară, care să acopere complet suprafața pepenelui. Iată cum trebuie să procedezi:

Pentru început, asigură-te că ai ales un pepene bun. Acesta trebuie să fie fără fisuri și pete albe (petele trebuie să aibă culoarea gălbui-portocalie) , iar codița trebuie să fie uscată complet.

Topește într-un vas mai multe lumânări de tip pastilă, folosind metoda de topire la aburi – așază recipientul cu lumânări deasupra unui vas cu apă care fierbe. Scoate fiecare lumânare din suport, îndepărtează filtrul și taie lumânările în bucăți mici pentru a se topi mai ușor.

Lasă ceara topită la răcit timp de câteva minute înainte de a o aplica pe toată suprafața pepenelui într-un strat gros. Apoi, așază pepenele într-o cutie acoperită de paie sau ziare și lasă-l într-un loc întunecos, uscat și rece.

Din când în când, verifică-l pentru a te asigura că nu au apărut fisuri în stratul de ceară, iar înainte să îl consumi trebuie să speli foarte bine coaja.

Citește și – Cum să tai corect un pepene

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: