Top 6 cele mai sănătoase coji de fructe și legume

De Consuela Stratulat, pe
Cele mai multe coji de fructe și legume sunt foarte bogate în nutrienți, iar când le arunci, nu te mai poți bucura de beneficiile lor. Vezi care sunt fructele și legume care ar trebui consumate în întregime.

Cojile de mere

Coaja merelor conține aproape jumătate din totalul de fibre pe care le are acest fruct și o treime dintre nutrienți. Merele sunt bogate în vitaminele C, A și K, precum și în potasiu și previne apariția cheagurilor de sânge pe artere. În coaja lor se mai găsesc și antioxidanți ce mențin funcționarea plămânilor și ajută la rezolvarea problemelor respiratorii. Un studiu citat de worldhealthinfo.net a arptat chiar că antioxidanții din coaja merelor protejează creierul, ajutp memoria și inhibă creșterea celulelor canceroase.

Cojile de cartofi

Coaja de cartofi are mai mulți nutrienți decât restul legumei. Este bogată în fier, calciu, potasiu, magneziu și vitaminele B6 și C, iar 100 de grame de coaja are de 7 ori mai mult calciu și de 17 ori mai mult fier decât cartoful în sine. Fierbe cartoful în coajă și încearcă să îl mănânci în întregime.

Sursa foto: Shutterstock.

Citește continuarea pe pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!