Singura metodă prin care îți prelungești viața

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Marți, 14 iulie 2015, 17:55
Alimentația este extrem de importantă când vine vorba de sănătate, iar cercetătorii susțin că oamenii care mănâncă mai puțin duc vieți mai lungi decât cei care mănâncă mult. Vezi cum îți poți pelungi viața prin înfometare.

Nu înseamnă că trebuie să te înfometezi zilnic, ci să alternezi zilele în care mănânci normal cu cele în care mănânci puțin, potrivit cercetătorilor citați de dailymail.co.uk. Un grup de specialiști americani a constatat că acest stil de viață îți îmbunătățește puterea de concetrare și te ajută să slăbești. În plus, reprezentanții Institutului Național pentru Îmbătrânire susțin că aceste concluzii au fost trase după ce au observat că animalele care au primit mai puține calorii într-o zi au trăit de două ori mai mult decât cele care mâncau mai mult. Acest stil de viață a fost testat și pe oameni și s-a constatat că protejează inima, sistemul circulator și creierul.

Excesul de mâncare, cel mai nociv obicei al zilelor noastre

După o masă ori o gustare, organismul produce un nivel mai mare de hormoni, pentru a controla nivelul de zahăr, iar această situație este asociată cu lipsa puterii de concentrare și risc crescut de diabet. Dacă obișnuiești să mănânci zilnic mai mult decât ai nevoie, riscul este cu atât mai mare, fiind comparabil, după unele păreri, cu cel al fumatului sau al consumului excesiv de alcool.

Cercetări anterioare arătaseră și că înfometarea o dată la câteva zile ajută în lupta împotriva cancerului. Atunci când privezi celulele sănătoase de hrană le faci să lupte pentru supraviețuire și devin mai rezistente la stres și la problemele cauzate de chimioterapie.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!