Motivul real pentru care înșală oamenii

De Amelia Matei, pe
Multe relații se încheie din cauza infidelității, iar cercetătorii au descoperit motivul pentru care se ajunge aici. Află care este.

19% dintre femei și 23% dintre bărbați au recunoscut că au fost infideli într-un sondaj citat de mindbodygreen.com. Statisticile arată că o persoană care înșală într-o relația este cu 3.5% mai predispus să facă la fel în următoarea relație. Dacă ți se întâmplă asta, înainte să te învinovățești că el a plecat la altcineva din cauza ta, gândește-te la motivele științifice care împing o persoană să înșele.

Cercetătorii sunt de părere că trădarea are o componentă genetică. Un studiu din 2010, efectuat pe 181 de tineri aflați în relații monogame, a arătat că rădăcina infidelității se găsește în hormoni.

Oamenii de știință au analizat rolul dopaminei, „hormonul fericirii”, responsabil cu emoțiile pe care le simți după sport sau după o masă delicioasă. Gena care influențează nivelul dopaminei poate avea o influență mai mare sau mai mică în organism.

Cercetătorii au mai arătat că 50% dintre oamenii care au o genă mai puternică și-au înșelat partenerul, comparativ cu 22% dintre oamenii care au o genă mai slabă. În plus, persoanele din prima categorie au o atracție pentru riscuri sau vicii precum alcoolismul.
Același studiu a arătat că oamenii cu un nivel mic de vasopresină, hormonul responsabil cu empatia și compasiunea, sunt mai dornici să înșele.

Cum îți dai seama că partenerul te înșală

Dacă iubitul tău este mereu nervos sau este foarte drăguț, ar trebui să fii pregătită pentru despărțire. Cel mai probabil, nu are motive să plece și caută unul. Un bărbat infidel își găsește mereu noi activități la care trebuie să plece subit și se enervează când îl întrebi unde se duce.

Partenerii infideli au tendința de a-și schimba look-ul atunci când găsesc pe altcineva. Au mai multă grijă de ei și sunt foarte atenți la felul în care arată.
Pe măsură ce începe să petreacă tot mai mult timp cu amanta, amintirile pe care le are legate de tine încep să pălească. Nu mai este atent la tine și pare distant. Când iubitul tău este îndrăgostit de o altă femeie, are nevoie de mai multă intimitate. Își pune parole peste tot, nu vrea să îi răspunzi la telefon și nu îți mai dă detalii despre ce se întâmplă în viața lui.

Încearcă, însă, să nu faci nicio acuzație până când nu ai dovezi clare că iubitul tău te înșală. Discută cu el deschis, dacă ai îndoieli, dar fără să pară că ai, deja, o explicație pentru comportamentul lui.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!