Greșeli pe care le faci în timpul somnului

De Consuela Stratulat, pe
Oricât de sănătos ai mânca, organismul tău va fi la fel de obosit, dacă nu te vei odihni cel puțin 7 ore pe noapte. Vezi care sunt cele mai comune greșeli pe care le faci în timpul somnului.

Dormi pe burtă! Chiar dacă ți se pare confortabilă, această poziție este periculoasă mai ales pentru coloana vertebrală, deoarece trebuie să îți întorci gâtul pentru a respira. Cu timpul, riști să simți dureri de spate și de gât și să adormi tot mai greu.

Bei alcool înainte de culcare!

Ai toate șansele să adormi profund, dacă bei alcool înainte de culcare, însă nu vei avea parte de un somn de calitate, deoarece te vei trezi de nenumărate ori. Cu cât bei mai mult, cu atât vei dormi mai rău.

Nu ai o oră de culcare!

Dacă adormi la ora 22 într-o seară, iar în următoarea seară nu te poți opri din urmărit seriale, organismul tău nu va mai ști care este ora lui de culcare. Ai nevoie de un program de somn, pentru a-i transmite corpului când trebuie să se culce și a te trezi mai ușor dimineața.

Dormi mult în weekend-uri

Dacă ai impresia că poți să nu dormi toată săptămâna și să recuperezi în weekend, te înșeli. Studii recente au arătat că lipsa somnului poate cauza probleme ireversibile ale creierului, care îți afectează puterea de concentrare.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!