Evenimente care pot duce la divorț

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Joi, 26 martie 2015, 17:44
În viață poți da peste multe obstacole, iar dacă ești într-o căsnicie, multe dintre ele pot duce la divorț. Vezi care sunt momentele care îți pot distruge căsnicia.

Bolile cronice

O boala cronică nu schimbă doar viața ta, ci și pe cea a partenerului. De multe ori, poți intra în datorii, pentru a cumpăra medicamente, ori poți ajunge să suferi de depresie, iar persoana de lângă tine s-ar putea să nu fie destul de puternică să îți rămână alături. Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Iowa a arătat că rata divorțului este cu 6% mai mare în cazul căsniciilor în care unul dintre soți suferă de cancer, boli de inimă sau de plămâni, potrivit news.health.com.

Pierderea locului de muncă

Un studiu din 2011, efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Ohio a arătat că bărbații șomeri aveau o tendință mai mare de a-și abandona soțiile ori de a fi părăsiți de soții. Pierderea serviciului stresează partenerii și îi face să se simtă nesiguri, astfel că aceștia nu mai vor să rămână în căsnicie. Totuși, nu pierderea job-ului aduce nefericirea în relație, ci schimbările care intervin odată cu această situație. Partenerii trebuie să își schimbe programul, trebuie să fie mai atenți la bani, iar toate aceste lucruri creează o tensiune, potrivit psihologilor.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!