Ce se întâmplă în corpul tău când lucrezi în ture

De Consuela Stratulat, pe
Oamenii care lucrează în ture sunt mai predispuși la probleme de sănătate, decât cei care au un program de la 9 la 17. Vezi cum îți afectează sănătatea un astfel de program.

Munca în ture îți afectează somnul! Studiile arată că oamenii care au un astfel de program nu dorm mai mult de șase ore pe noapte. În plus, aceștia au un nivel mai mic de serotonină, hormonul „fericirii”, crescând riscul de depresie.

Crește riscul apariției unor boli grave

Studiile au arătat că oamenii care lucrează în ture au un risc mai mare de a face diabet, decât cei care au un program normal. Această situație se datorează faptului că persoanele care lucrează atât ziua, cât și noaptea, își dereglează nivelul de insulină din organism.

Atunci când nu dormi normal sau nu respecți ceasul biologic, crești considerabil riscul de obezitate. Trebuie să dormi cel puțin șapte ore și este foarte important ca somnul să fie noaptea.

Dacă lucrezi noaptea, ești expusă unui risc mai mare de a face infarct, potrivit cercetătorilor britanici. În plus, femeile care nu au un program normal sunt mai expuse apariției cancerului la sân.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro