Ce să faci ca să îți reziste dresurile mai mult

De Amelia Matei, pe
Dresurile sunt un must-have în sezonul rece, dar știm cât de greu este să le faci să reziste mai mult. Îți venim în ajutor și îți spunem câteva trucuri care te vor ajuta să te bucuri toată iarna de ciorapii tăi preferați.

Fără clasicii ciorapi negri sau cei colorați nu ai avea nicio șansă să porți fuste sau rochii când temperaturile încep să scadă. Pentru că sunt atât de importanți în garderobă, trebuie să iei câteva măsuri care să le prelungească viață.

Ține-i în congelator

Oricât de ciudat ar suna, este o metodă care prelungește viața ciorapilor tăi. Când cumperi o pereche nou, umezește-i, pune-i într-o pungă de plastic și lasă-i în congelator peste noapte. Scoate-i a doua zi, așteaptă să se dezghețe, apoi pune-i la uscat. Nu trebuie să faci asta decât o dată, când îi cumperi. Temperatura scăzută din congelator întărește materialul și îl face mai rezistent.

Poartă-i cu șosete

De obicei, ciorapii au tendința să se rupă în dreptul degetelor de la picioare. Poți preveni asta, purtându-i cu o pereche de șosete pe deasupra. Poți alege aceeași culoare, ca să nu se vadă urât prin ghete. În plus, picioarele tale vor rezista mai bine la temperaturi scăzute!

Spală-i la mână!

Ciorapii nu ar trebui spălați niciodată la mașină! Dacă îți plac și vrei să reziste, spală-i la mână, apoi pune-i la uscat. Pe lângă faptul că nu se vor rupe ușor, nici nu se vor lărgi.

Păstrează-ți ciorapii în cutii

Dacă vrei să te bucuri mai mult de ciorapii tăi, nu îi păstra în dulapul din lemn, pentru că acolo s-ar putea să se agațe. Cel mai bine este să îi păstrezi în cutii.

Usucă-i în cuptorul cu microunde

Dacă te grăbești, iar ciorapii tăi sunt încă pe sârmă, îi poți usca în cuptorul cu microunde. Pune-i pe un prosop în cuptor și lasă-i 30 de secunde la temperatura maximă. Trebuie să îi verifici la fiecare 10 secunde, dar la final ar trebui să fie uscați, potrivit dailymail.co.uk.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro