6 motive pentru care nu mai vezi bine

De Consuela Stratulat, pe
Prea multă tehnologie și prea puțin antioxidanți îți pot afecta vederea, potrivit cercetătorilor. Vezi care sunt principalele motive pentru care nu vezi bine.

Nu ieși în aer liber

Numeroase studii au arătat că timpul petrecut în natură poate preveni apariția unor probleme cu vederea, potrivit prevention.com. Lumina soarelui micșorează pupilele, reducând, astfel, vederea încețoșată. În plus, îți întărește ochii, prin eliberea unei cantități mari de dopamină.

Nu mănânci afine

Dacă nu poți vedea bine noaptea, s-ar putea să fii supusă unui nivel mare de stres, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Massachusetts. Numeroase studii au stabilit o legătură între consumil de fructe de pădure, în special afine, și îmbunătățirea vederii pe tin de noapte. Acest lucru se datorează faptului că antioxidanții din afine limitează efectele stresului asupra ochilor.

Nu consumi suficientă vitamina D

Femeile care nu au suficientă vitamina D au un risc cu 44% mai mare de a suferi de degenerescență maculară, o boala oftalmologică ce se caracterizează prin distrugerea vederii centrale. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Buffalo, apare din cauza lipsei de vitamina D, pe care o poți lua din pește, lumina soarelui sau lactate.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!