6 mirosuri care te vindecă

De Consuela Stratulat, pe
Terapia cu mirosuri nu doar te relaxează, ci îți îmbunătățește starea generală de sănătate. Vezi care sunt cel mai puternice arome.

Mirosul de lămâie alungă depresia

Când te simți melancolică, miroase o lămâie. Cercetătorii haponezi au constatat că bolnavii de depresie care sunt expuși aromei de citrice se simt mai bine, potrivit rd.com. Acest miros restabilește echilibrul hormonal și întărește sistemul imunitar. Dacă vrei să beneficiezi de aceste proprietăți, poți stoarce o lămâie pe încheietura mâinii și vei avea un miros proaspăt toată ziua.

Mirosul de migdale de scapă de dureri

Migdalele nu îți fac bine doar când le consumi, ci și când le miroși. Cercetătorii canadieni au efectuat un studiu în care au rugat 20 de femei și 20 de bărbați să îți țină mâinile în apă fierbinte, pentru a le testa nivelul de toleranță a durerii. Când femeile au mirosit esență de migdale, au raportat un nivel de durere cu 38% mai mic, iar toleranța lor scădea când miroseau alte esențe, precum cea de oțet. Aroma de migdale nu a avut, însă, niciun efect asupra bărbaților.

Iasomia te ajută să te odihnești

Dacă te trezești obosită dimineața, ai putea să îți parfumezi camera cu iasomie. Cercetătorii canadieni au analizat efectul pe care îl au diverse arome asupra somnului. Pentru a trage concluziile, au ruat 20 de persoane să doarmă în camere diferite, care miroseau a iasomie, lavandă ori nu aveau un miros specific. Cel mai scăzut nivel de anxietate și cel mai profund somn l-au avut persoanele care dormeau în miros de iasomie. În plus, aceștia reușeau să se concentreze mai bine în timpul zilei.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!