Uleiul de măceşe, elixir de frumuseţe

De Andreea Catrina, pe Ultimul update Vineri, 23 aprilie 2021, 12:51

După uleiul de măsline, uleiul de argan şi uleiul de cocos, un nou tip de ulei începe să cucerească din ce în ce mai mult teren, atunci când vine vorba de utilizarea sa în ritualurile noastre de beauty – uleiul de măceşe.
Folosit de secole de către femeile din Argentina şi din Chile, uleiul de măceşe este recunoscut pentru capacitatea sa de a regenera pielea, de a o proteja împotriva radicalilor liberi, de a o calma în caz de arsuri şi de a-i reda frumuseţea şi hidratarea.

Bogat în vitaminele A, C şi E, uleiul de măceşe se absoarbe repede în piele, nu lasă urme uleioase şi poate fi utilizat chiar şi de persoanele cu piele sensibilă. Conţine acizi graşi esenţiali, antioxidanţi şi acid retinoic, care ajută la îmbunătăţirea calităţii pielii, chiar şi atunci când aceasta este deja îmbătrânită sau afectată de diverse probleme.

Iată, pe scurt, la ce îl poţi folosi:

1. Ca hidratant, indiferent de tipul tău de piele.

2. Ca adjuvant în protecţia solară.

3. Ca tratament anti-îmbătrânire.

4. Ca tratament în cicatrizarea rănilor sau arsurilor.

5. Ca tratament adjuvant în caz de psoriazis, eczeme.

Uleiul de măceşe, elixir de frumuseţe

6. Ca mască hidratantă pentru păr.

7. Împotriva petelor pigmentare.

8. Pentru a trata ridurile fine sau ridurile de expresie.

9. Pentru a îmbunătăţi aspectul pielii în caz de cearcăne.

10. Pentru a reduce aspectul vergeturilor.

Foto: macese, masaj cu ulei / Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!