De ce te trezeşti obosită dimineaţa. 4 motive

De Erika Chivu, pe

Dormi cel puţin şapte ore şi totuşi te trezeşti obosită… Dacă ţi se întâmplă des probabil că faci una din aceste greşeli.
1. Tragi jaluzelele. E adevărat că adormi mai repede într-o cameră complet întunecată, dar pe de altă parte e greu să te trezeşti într-o cameră întunecată. Lasă jaluzelele trase seara, astfel încât dimineaţa să te trezească razele soarelui.

2. Te culci stresată sau îngrijorată. Dacă mergi la culcare gândidu-te la şedinţa de mâine dimineaţă sau la cardul gol, fii sigură că vei dormi prost şi te vei trezi obosită. Pe cât posibil încearcă să-ţi rezolvi problemele înainte să te culci sau găseşte alt mod de a te relaxa şi a alunga gândurile negre.

3. Opreşti alarma de 10 ori înainte să te ridici din pat. Unii oameni îşi pun ceasul să sune cu o oră mai devreme ca să poată amâna trezirea încă 10 minute şi încă 10 şi tot aşa. De fapt, nu câştigi nimic pentru că somnul dintre două sonerii nu este un somn de calitate şi nu te ajută să te odihneşti.

4. Bei cafea sau alcool înainte de culcare.
Bei un pahar de vin înainte de culcare ca să adormi mai repede? Poate că într-adevăr adormi repede dar nu va fi un somn odihnitor. Cât despre cafea, oricât de gustoasă ar fi, e mai bine să o bei doar dimineaţa.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!