Ar trebui să-ţi ţii cosmeticele la frigider? Ce spun experţii

De Sandra S., pe

Ştiai că unele femei preferă să-şi păstreze produsele cosmetice la frigider? Află de ce şi cât de sănătos este să faci şi tu acest lucru!
Unele persoane sunt de părere că dacă îşi ţin anumite produse la rece, acestea vor avea viaţă mai lungă sau îşi vor păstra proprietăţile mai multă vreme. Specialiştii spun că lucrurile nu stau chiar aşa, ci din contră, avertizează în legătură cu ţinutul produselor în frigider.

Farduri

Cosmeticele ar trebui păstrate la temperatura camerei. Dacă îţi pui blush-ul în frigider, poţi risca să crape sau să nu reziste la temperaturile scăzute pentru că fardurile nu sunt testate, în general, pentru rezistenţa la frig.

Creme şi loţiuni

Ai putea să-ţi ţii aceste produse la frigider, însă are sens să faci asta doar vara, dacă locul în care le ţii de obicei devine prea călduros. Pe de altă parte, crema de ochi ar putea fi ţinută la frigider, pentru că ajută la reducerea pungilor şi calmează pielea inflamată pentru că este rece.

Parfumuri

Ca parfumul să ţină cât mai mult timp, acesta trebuie ţinut la temperatura camerei. Ba chiar, dacă îl ţii la frigider, ar putea pierde unele arome, spun specialiştii.

Uleiuri pentru păr, produse naturale

Dacă îţi faci mască de păr cu ulei de măsline sau pur şi simplu îl aplici pe piele, atunci ar fi indicat să-l ţii la frigider ca să nu râncezească. Toate uleiurile pe care le foloseşti pentru păr şi piele ar trebui păstrate la rece, de fapt.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!