Tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă cu IPL

De Dana-Ruxandra Panghe, pe Ultimul update Vineri, 11 martie 2022, 15:06
În ce constă aceasta, pe ce zone ale corpului se poate realiza, de câte ședințe am nevoie pentru a obține rezultate, când trebuie să reiau procedeul? Articolul de mai jos îți lămurește orice întrebare.

Citește și: 5 produse cosmetice și de îngrijire pentru a fi mai frumoasă.

În ce constă epilarea definitivă cu IPL

Epilarea definitivă cu IPL sau fotoepilarea elimină părul nedorit cu ajutorul luminii prin deteriorarea în mod selectiv a foliculilor de păr, fără a dăuna țesuturile adiacente. Melanina absoarbe lumina şi o conduce către foliculul de păr, unde este transformată în căldură, distrugând celulele germinale, care hrănesc părul. Eliminând aceste celule, părul moare şi cade la un interval de 15 zile de la tratament. Încă de la prima ședință circa 30% din firele de păr vor dispărea.

Pe ce zone ale corpului se poate realiza

Epilarea definitivă se poate realiza pe oricare zone ale corpului cu pilozitate nedorită, cu excepția zonei ochilor, a urechilor și a scalpului, explică un specialist al centrelor Nomasvello.

De câte ședințe am nevoie pentru a avea rezultatele

Un tratament complet implică efectuarea a 8-12 ședințe, programate primele 4 lunar și următoarele la 6-8 săptămâni, în funcție de ritmul de creștere a firelor de păr. Eficiența și durata tratamentului diferă de la persoană la persoană și depind de culoarea pielii și a părului, dar și de zona tratată, de vârstă, de statusul hormonal și de sexul clientului (bărbații au nevoie de mai multe ședințe de fotoepilare). Cele mai bune rezultate le obțin persoanele cu pielea albă și părul negru și gros, însă epilarea definitivă este eficientă și în cazul celorlalte fototipuri.

Părul de pe corp dispare definitiv?

Foliculii distruși dispar pentru totdeauna, însă organismul uman poate da naștere altor noi foliculi pe parcursul vieții. De aceea, se recomandă ședințe anuale de întreținere a rezultatului tratamentului. La sfârșitul tratamentului părul va fi eliminat în proporție de 90%. Firele de păr rămase vor fi rare, subțiri, decolorate și fine, aproape insesizabile.

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!