Secrete de frumuseţe de la bunici

De Andreea Catrina, pe
În zilele noastre, avem acces la o mulţime de produse de îngrijire – avem creme pentru toate tipurile de ten, creme de mâini, loţiuni de corp, tratamente pentru păr şi multe, poate chiar prea multe produse de acest tip.

Însă, cu câţiva ani în urmă, bunicile noastre reuşeau să fie frumoase şi îngrijite fără serumuri, fără tratamente şi fără prea multă bătaie de cap. Tocmai de aceea, azi ţi-am pregătit o incursiune în ritualurile lor de frumuseţe. Am dat timpul înapoi şi am încercat să aflăm care erau secretele lor de beauty, într-o vreme în care la magazin găseai cel mult o cremă de faţă. Iată ce am aflat…

Ceaiul de busuioc vindecă toate coşurile

E simplu! Torni nişte apă clocotită peste câteva crenguţe de busuioc, aştepţi zece minute înainte de a le scoate din apă, laşi ceaiul la răcit şi când s-a răcit de tot te speli cu el pe faţă. Busuiocul este antibacterian şi te va ajuta să scapi de coşuri, dacă repeţi tratamentul de câteva ori pe săptămână.

Mălaiul e bun pentru gomaj

Dacă vrei să îţi cureţi tenul în profunzime, fără să-l agresezi totuşi, amestecă nişte mălai cu apă, până când obţii o pastă mai groasă, dar totuşi lichidă. Stai zece minute cu faţa deasupra unui vas cu apă clocotită, pentru ca aburul să-ţi deschidă porii, iar apoi masează-ţi delicat faţa cu scrub-ul obţinut din mălai. E suficient să faci asta o dată pe săptămână pentru un ten curat şi luminos.

Laptele de capră e cel mai bun tratament pentru păr

Laptele crud de capră face minuni pentru părul uscat şi degradat. O dată pe săptămână, după ce ţi-ai spălat părul ca de obicei, toarnă-ţi o cană de lapte de capră pe păr, lasă-l să acţioneze câteva minute şi apoi clăteşte-te.

Băile cu sare menţin pielea frumoasă şi sănătoasă

Toarnă un kilogram de sare în apa din cadă şi relaxează-te apoi măcar 20 de minute. La final te poţi spăla ca de obicei. Sarea ajută la eliminarea toxinelor din organism, curăţă pielea şi îi redă aspectul plăcut.

Mierea păstrează tenul tânăr şi frumos

O linguriţă de miere aplicată pe tenul curat, spălat înainte cu apă rece ca gheaţa, păstrază pielea tânără şi frumoasă mult timp. Poţi aplica tratamentul chiar şi în fiecare zi, pentru că mierea are efect hidratant şi tonic asupra tenului.

Foto: femei din doua generatii diferite/ Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!