Află cum poţi să scapi de toxine vara aceasta!

De Libertatea pentru femei pe

Printr-o simplă schimbare de alimentaţie vei fi mai energică, nu vei mai simţi starea de astenie, iar forma ta fizică te va surprinde. Iată ce înseamnă de fapt detoxifierea organismului şi cum trebuie s-o faci corect.
Detoxifierea este un proces excelent atât pentru a obţine o stare fizică a organismului mai bună, cât şi pentru a avea un tonus ridicat. Poţi să urmezi o cură de acest gen la fiecare început de anotimp, dar mai ales primăvara, deoarece în perioada rece mai mult ca sigur ai mâncat în principal produse cu multe proteine şi grăsimi animale.
Aşa că încearcă ca măcar o zi pe săptămână să consumi alimente naturale nepreparate termic (fructe, legume, verdeţuri, sucuri naturale, nuci, stafide, smochine, curmale, miere, infuzii de plante). Ai grijă să îţi menţii şi o hidratare corespunzătoare. Asta înseamnă să consumi 1,5-2 l de apă pe zi şi 250 ml de suc natural de fructe sau legume.

7 ALIMENTE CU EFECTE UIMITOARE

► Salata verde are puţine calorii, este un reechilibrant nervos şi te ajută să te odihneşti.
► Spanacul este bogat în calciu, fier, acid folic şi vitamine (A, C, E şi K). Creşte imunitatea, reglează tranzitul intestinal, combate anemia, are efect antialergic, dar combate şi starea de astenie.
► Urzicile au acţiune diuretic-depurativă şi ajută la detoxifiere. În acelaşi timp, aduc un aport important de vitamine (A, C, E, K, acid folic), minerale (calciu, fier, magneziu), aminoacizi esenţiali şi clorofilă, cu acţiune tonică generală.
► Ştevia este bogată în vitamine din grupul B şi vitamina C, în minerale esenţiale (calciu, magneziu, fier, potasiu) şi are efecte purgative.
► Usturoiul verde şi ceapa verde sunt alimente bogate în vitamine (A, B1, B2, E, C, K), minerale (iod, zinc, magneziu şi fier), apă şi fibre, care întăresc sistemului imunitar, îmbunătăţesc digestia, scad colesterolul şi ajută la pierderea kilogramelor în plus.
► Leuşteanul, pătrunjelul şi mărarul sunt condimente foarte indicate pentru detoxifierea organismului şi în plus conţin multe vitamine şi minerale.

► CEAIUL VERDE GRĂBEŞTE EFECTELE

Pentru accentuarea procesului de detoxifiere, bea o cană de ceai verde pe zi. Este un antioxidant de excepţie, ajută la reglarea tranzitului intestinal, scade colesterolul, este vitaminizant, remineralizant, dar şi un energizant natural.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro