Remedii naturale pentru calmarea iritaţiilor după epilare

De Andreea Catrina, pe
Cu fiecare epilare, pielea noastră este agresată câte puţin – indiferent de metoda pe care o folosim. Din păcate, acesta este adevărul şi nimic nu îl poate schimba. Nu-i de mirare aşadar că, uneori, iritaţiile după epilare, apar la doar câteva minute de la finalizarea procesului.

Şi cum nu putem sări peste acest ritual lunar, pentru unele dintre noi, sau chiar săptămânal, pentru cele care folosesc lama de ras ori cremele depilatoare, e musai să apelăm la o serie de trucuri… Pentru că, din fericire, am reuşit de-a lungul timpului să găsim soluţii alternative pentru orice problemă!

Astăzi îţi propunem câteva astfel de soluţii, toate naturale, care să te ajute să scapi de iritaţiile de după epilare. Majoritatea sunt necostisitoare şi foarte accesibile, însă pentru rezultate de durată e nevoie să fii perseverentă şi să aplici aceste tratamente naturale după fiecare sesiune de epilare, mai ales dacă ştii că eşti predispusă la iritaţii.

Dar înainte de a-ţi spune care sunt aceste remedii, trebuie să mai ştii ceva – Măcar o dată la două săptămâni, exfoliază-ţi pielea! În felul acesta nu numai că îndepărtezi pielea moartă, dar ajuţi firele de păr crescute sub piele să iasă la suprafaţă şi elimini din start una dintre cauzele apariţiei iritaţiilor!

Şi acum, să vedem care sunt cele mai eficiente remedii naturale pentru această problemă…

Uleiul din arbore de ceai – Este antibacterian şi are un spectru larg de acţiune. Îl poţi aplica direct pe micile iritaţii, cu ajutorul unui beţişor de urechi, sau poţi masa delicat zonele predispuse la iritaţii.

Uleiul de cocos – Dincolo de parfumul său ameţitor, uleiul de cocos este foarte eficient în ceea ce priveşte iritaţiile după epilare. El se absoarbe foarte repede în piele, o lasă fină şi hidratată şi, datorită acţiunii sale antibacteriene, previne orice posibilă iritaţie.

Pudra de alaun – Se spune despre această pudră că poate încetini chiar şi creşterea părului, dacă este aplicată pe piele, după epilare. În orice caz, pudra de alaun este eficientă în calmarea imediată a iritaţiilor.

Gelul de aloe vera – Hidratant, cicatrizant şi calmant, gelul de aloe vera poate fi folosit cu succes în calmarea iritaţiilor după epilare, indiferent de tipul de piele.

Foto: femeie care se epileaza/ Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!