Piele perfectă: Răsfăţ cu măşti naturale din cafea

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Luni, 31 mai 2021, 12:48

Cofeina are pe lângă mireasma deosebită şi multe proprietăţi cu efect excelent pentru frumuseţe: elimină excesul de lichid din organism, reduce aspectul de coajă de portocală din zonele cu celulită şi lasă pielea curată şi tonifiată. Iată cum îţi poţi prepara propriile produse cosmetice.

Exfoliant pentru ten

Amestecă patru linguri de zaţ cu un albuş de ou. Aplică o parte din pastă pe faţă şi aşteaptă să se usuce. Albuşul de ou uscat îţi va da senzaţia că îţi strânge pielea, apoi începe să-ţi masezi uşor faţa cu pasta rămasă. La final curăţă cu apă călduţă. O altă variantă e să amesteci trei linguri de zaţ cu 4 linguriţe de miere şi aplică pe faţă, evitând zona ochilor şi a buzelor. Masezi uşor şi rămâi cu masca pe faţă 15 minute. Apoi te clăteşti cu apă călduţă.

Loţiune tonică

Prepară 100 ml de cafea concentrată, pe care o laşi să se răcească. După ce ajunge la temperatura camerei pune câteva picături de lămâie, iar apoi înmoaie în cafea un tifon sau un disc demachiant. Apoi aplic-o pe faţă şi o ţine-o cât doreşti. Efectul va fi relaxant şi tonifiant.

Scrub natural pentru corp

Amestecă cinci linguri de zaţ cu 5-6 linguri de ulei de măsline, astfel încât să obţii o pastă groasă. Pasta exfoliantă se foloseşte la duş, aplicând şi masând zonele în care e depusă celulită. Te ajută să diminuezi aspectul de coajă de portocală din zonele cu probleme şi în acelaşi timp îndepărtează celulele moarte şi lasă pielea fină şi strălucitoare.

MASCĂ CE „ARDE” GRĂSIMEA

Poţi prepara un amestec din cafea şi ulei de măsline cu care îţi tonifiază corpul, stimulează arderea grăsimilor, accelerează metabolismul şi elimină apa reţinută în exces. Ia câteva linguri de ulei de măsline pe care le încălzeşti, apoi amestecă bine cu cafea măcinată. Aplică masca pe zonele cu probleme şi înfăşoară-te cu folie alimentară. Lasă să acţioneze 25-30 de minute, apoi curăţă-te bine cu apă.

Vezi mai multe rețete pentru a obține o mască de față cu cafea perfectă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!