Ce cosmetice foloseşti pentru o piele frumoasă şi sănătoasă

De Libertatea pentru femei, pe

Pentru a fi sigură că tenul şi pielea corpului tău sunt în perfectă siguranţă, foloseşte produsele dermato-cosmetice. Te vei bucura de elasticitate, fermitate şi hidratare excelente, fără să te temi de alergii sau iritaţii.
Pielea este principalul organ al frumuseţii, plăcerii şi senzualităţii. Totodată, este şi cel mai întins organ al corpului, reprezentând chiar 12-16% din greutatea lui. Iată de ce are nevoie de îngrijire şi de tratament pe măsură cu produse de calitate. Care sunt acestea? Îţi spunem noi!

Dermatocosmeticele, pentru mămici şi pici

Produsele dermatocosmetice sunt o îmbinare între cosmetice şi produsele farmaceutice. Fie că ne referim la şampon, gel de duş, creme sau loţiuni de corp, avantajul major este că toate acestea conţin substanţe foarte atent selectate şi verificate dermatologic, sunt hipoalergenice, deci nu conţin esenţe de parfum sau ingrediente care ar putea provoca usturimi, iritaţii sau alergii, şi sunt elaborate pe baza unor formule avizate de medici specialişti în dermatologie, chimişti şi farmacişti.
Dermatocosmeticele sunt recomandate atât persoanelor cu pielea sensibilă, cât şi copiilor şi bebeluşilor, singura condiţie fiind ca produsele să fie alese la indicaţiile medicului dermatolog. Le găseşti în farmacii sau în reprezentanţele firmelor care au incluse în gamele lor aceste produse. Dacă sunt folosite în mod corect, în funcţie de tipul de piele pe care o ai, dar şi de vârstă, rezultatele pe care le vei obţine vor fi evidente, rapide şi vizibile. De altfel, produsele dermatocosmetice reprezintă segmentul cu cea mai rapidă dezvoltare în domeniul produselor de îngrijire a pielii, din ultimii ani. Încearcă-le şi te vei convinge!

Suplimente alimentare de care are nevoie pielea ta

O importanţă deosebită în aspectul şi în sănătatea pielii o are şi alimentaţia. Includerea unor suplimente ca Omega 3, 6 şi 9, lăptişor de matcă, dar şi antioxidanţi vor avea efecte benefice semnificative. De ce? Pentru că antioxidanţii ajută pielea să respire mai bine şi contribuie la eliminarea toxinelor, complexul de acizi graşi influenţează calitatea pielii, părului şi unghiilor, iar lăptişorul de matcă regenerează şi are un excelent efect antirid.

OPINIA SPECIALISTULUI

„Pornind de la ideea că orice om trebuie să îşi îngrijească pielea şi să folosească produse de îngrijire, dermatocosmeticele sunt recomandate tuturor. Avantajul lor faţă de produsele cosmetice obişnuite este că sunt testate cu o foarte mare atenţie şi se situează undeva între cosmetic şi terapeutic. Pot să fie folosite încă de la vârste fragede, dar fiecare dintre produse trebuie să se adreseze scopului pentru care sunt folosite. La bebeluşi se utilizează anumite produse. Pot fi emoliente sau pentru masaj, după băiţă.
O domnişoară va folosi alte produse, de exemplu pentru îngrijirea tenului, iar persoanele adulte, altele. Nu trebuie alese la întâmplare, ci în urma unei discuţii cu medicul. Iar farmaciştii, pentru că îşi cunosc foarte bine produsele, pot da detalii referitoare la conţinutul acestora. Aş mai adăuga faptul că pe piaţă sunt dermatocosmetice care pot fi folosite şi ca adjuvant în diverse afecţiuni, fie că ne referim la pielea cu acnee, cea uscată, care se irită uşor sau cea cu risc mai mare de reacţii alergice.”  (Dr. Costin Căruntu, medic specialist, dermatolog, Institutul Naţional „N. Paulescu”)
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro