Pepenele roşu, fructul care te face mai frumoasă

De Andreea Catrina, pe Ultimul update Marți, 11 mai 2021, 11:48
Dincolo de calităţile sale nutritive, şi a puţinelor calorii, pepenele roşu este un fruct excelent şi pentru a fi integrat în măşti şi tratamente naturale, care să te ajute să fii mai frumoasă, cu bani puţini. Uite, aşadar, cum îl poţi folosi!

Ca şi soluţie anti-ageing

Deoarece conţine vitaminele A şi C, dar şi licopen şi mulţi alţi antioxidanţi, sucul din pepenele roşu poate fi aplicat fără reţineri pe ten, având un intens efect anti-ageing.

Ca tratament împotriva porilor dilataţi şi a punctelor negre

Sucul de pepene rece, de la frigider, îmbunătăţeşte aspectul porilor dilataţi şi previne apariţia punctelor negre, prin curăţarea tenului în profunzime. Rezultatele nu numai că sunt vizibile, dar sunt imediate.

Ca mască pentru accelerarea creşterii părului

Datorită conţinutului mare de fitonutrienţi, în special de citrulină, sucul de pepene roşu îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Aplicat pe scalp, acesta stimulează creşterea părului şi îmbunătăţeşte totodată şi aspectul podoabei capilare, oferindu-i mai multă strălucire şi supleţe.

Ca şi toner pentru tenul gras

Bogat în vitamina A şi E, pepenele roşu este excelent pentru tenul gras. Nu numai că înlătură excesul de sebum, dar lasă pielea hidratată, matifiată şi catifelată.

Calmează arsurile solare

Ţi-am mai spus şi repetăm – e obligatoriu să foloseşti cremă pentru protecţie solară în sezonul estival. Dacă totuşi ai uitat într-o zi de cremă şi te-ai ars, sucul rece de pepene roşu calmează arsurile solare şi reface delicat pielea, aşadar te poţi folosi de el, în caz de nevoie.

Foto: femeie cu o felie de pepene roşu/ Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!