5 paşi anti-îmbătrânire pe care trebuie să îi faci

De Sandra S., pe

Există numeroase ellu de faţă care promit întârzierea apariţiei ridurilor sau chiar îndepărtarea lor, iar preţurile sunt astronomice. Ce-i drept, prea puţine reuşesc să facă măcar un pic din ce promit. De fapt nu ai nevoie de produse scumpe, ci de o rutină sănătoasă. Ce paşi trebuie să faci ca să-ţi păstrezi tenul tânăr cât mai multă vreme:

Spală-te pe faţă cu un gel care hidratează pielea

Atunci când alegi un produs de curăţare a feţei, caută unul care să şi înmoaie pielea. Cele mai multe o usucă, iar din această cauză apar şi ridurile mai devreme decât este cazul. Ingredientele necesare sunt glicerina, acidul hialuronic şi ceramidele.

Exfoliază celulele moarte

Este sănătos să îţi exfoliezi pielea din când în când, ca să nu se astupe porii cu celulele moarte. În plus, după exfoliere crema anti-îmbătrânire va fi mai eficientă pentru că va intra mai adânc în dermă. Nu face asta mai des de două ori pe săptămână, pentru că nu vrei s-o iriţi.

Masează-ţi faţa

Când îţi faci masaj îmbunătăţeşti circulaţia sângelui la nivelul pielii, dar şi crema hidratantă intră mai uşor. În plus, dacă faci asta dimineaţa, tenul tău se va simţi mai bine toată ziua – ca şi cum ai face fitness după ce te trezeşti.

Hidratează când încă ai pielea umedă

Apa de la robinet nu este cea mai curată, însă poţi folosi apă termală în combinaţie cu crema hidratantă: aplic-o pe tenul încă umed, astfel fixezi apa în celule şi o hidratezi mai bine.

Cremă cu protecţie solară

Fă-ţi un obicei din a te da cu cremă cu protecţie solară în fiecare zi. Cea mai bună metodă de prevenire a ridurilor este să îţi protejezi tenul de factorii externi, în special de razele UV. Chiar dacă este iarnă şi sunt nori, tot ai nevoie de o astfel de protecţie.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!