(P) De ce e recomandat să mergi la dermatolog

De pe Ultimul update Marți, 09 martie 2021, 15:28

Dermatologia este acea ramură a medicinei care se ocupă de diagnosticarea și tratarea problemelor de piele, păr, unghii și mucoase. Medicul dermatolog este specializat de asemenea și în domeniul bolilor cu transmitere sexuală (venerologie). Pielea este cel mai mare organ al corpului și unul dintre cele mai importante. Vizita la o clinică dermatologică în mod regulat are o importanță deosebită pentru siguranța ta. Fiecare control dermatologic permite medicului să verifice starea actuală a sănătății pielii și să detecteze eventualele semne precoce ale problemelor. 

O problemă des întâlnită este acneea, când să te adresezi dermatologului?

Dacă ai încercat deja tratamente care nu necesită rețeta, creme, geluri, soluții pentru curățarea tenului, și nu vezi nici o îmbunătățire, ar trebui mergi la yiara. Fie este un caz de acnee moderată sau severă, fie soluțiile încercate nu sunt potrivite. Oferă-i medicului toate informațiile despre manifestări și tratamentul pe care l-ai încercat. Astfel, dermatologul va putea evalua situația și îți va recomandă tratamentul care ți se potrivește cel mai bine.

Acneea afectează 50% dintre femei și un procent mai mic de bărbați. La fel ca și adolescenții, și adulții pot suferi emoțional, această afecțiune cauzând stări de anxietate și depresie. Jurnalul Britanic de Dermatologie a constat simptomele emoționale ale celor afectați de acnee sunt comparabile cu manifestările psihologice întâlnite la oamenii care suferă de afecțiuni complexe, precum epilepsie, diabet și atrita.

Ce trebuie știe dermatologul?

Medicul dermatolog are nevoie să știe când a apărut prima dată acneea, dacă acneea a fost constantă sau s-a înrăutățit, ce tratamente ai încercat deja și dacă acneea îți afectează încrederea în sine, în urma acestora, va găsi tratamentul adecvat problemei si tipului tău de ten. Beneficiile unui consult la dermatolog te va ajuta să aflii cât mai multe despre afecțiunea ta, vei beneficia de monitorizare constanța, ceea ce  se va dovedi benefică mai ales în cazul acneei moderate sau severe . 

Vizitarea dermatologului în mod regulat are o importanță deosebită pentru siguranță ta. Ținând cont de faptul că este mai ușor să tratezi simptomele cu cât sunt depistate mai devreme, este foarte important să mergi la control din timp la clinică yiara

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro