Minuni mediteraneene pentru frumuseţea ta

De Unica.ro, pe

Descoperă minunile naturii şi pune-le în slujba frumuseţii tale. Zona Mediteranei aduce o mulţime de beneficii pentru pielea şi sufletul tău, prin ingredientele-minune pe care ţi le oferă. Trebuie doar să profiţi de ele!

Portocala binedispune

Cu o mare concentraţie de vitamina C, acest fruct întăreşte sistemul imunitar, protejează organismul împotriva factorilor nocivi ai mediului şi întăreşte ţesuturile. Folosită pe piele, portocala are acţiunea unui peeling delicat, redă tenului fermitatea şi susţine regenerarea celulară. Datorită aromei capabile să binedispună, portocala este des folosită în produsele de îngrijire, dar şi în parfumuri. Micul tău secret: sucul proaspăt de portocală, aplicat pe ten o dată pe săptămână, reprezintă un veritabil tratament antiîmbă-trânire. Pielea va fi tonifiată şi va căpăta un plus de strălucire.

Rozmarinul înviorează trupul şi mintea

Una dintre cele mai folosite plante în aromaterapie, rozmarinul are efect tonifiant, reuşind, cu ajutorul aromei sale proaspete, să stimuleze circulaţia sângelui, să îmbună-tăţească puterea de concentrare, să detensioneze, să alunge obosela şi stresul şi să reducă durerile musculare. Folosit pe piele, rozmarinul stimulează producerea de colagen, menţinând pielea netedă şi tânără. Micul tău secret: alungă senzaţia de picioare grele cu ajutorul unei băi reconfortante. Umple un lighean cu apă cât mai caldă (la o temperatură pe care să o suporţi) şi adaugă o mână de rozmarin uscat.

Uleiul de măsline stimulează metabolismul

Obţinut prin presarea măslinelor, acest produs miraculos este bogat în proteine cu proprietăţi reconfortante, acizi graşi nesaturaţi şi vitamine cu rol protector pentru organism. Având o foarte bună compatibilitate cu pielea, acesta are capacitatea de a hrăni epiderma şi a o purifica. Foloseşte-l în stare pură, aplicându-l pe pielea umedă, pentru că sporeşte fermitatea şi catifelează. La fel de bun este şi pentru tenul uscat, pentru părul tern sau pentru unghiile casante. Micul tău secret: amestecă o linguriţă de ulei de măsline cu una de miere şi aplică pe ten, evitând zona ochilor.

Lavanda relaxează

Datorită proprietăţilor sale calmante, această plantă înmiresmată este utilizată atât în medicina naturistă, cât şi în aromaterapie sau cosmetică, unde, folosită ca ingredient principal în creme destinate îngrijirii, ajută pielea ternă să îşi revină şi o vindecă de iritaţii. De asemenea, poate fi folosită cu succes în băile sau masajele de relaxare. Micul tău secret: la baie, pune un săculeţ cu lavandă sub jetul cald de apă. Aroma acesteia te detensionează şi îţi încarcă bateriile.

Migdalele te învăluie într-o catifelare delicată

Adevărat elixir al frumuseţii, uleiul de migdale rezolvă o mulţime de probleme de frumuseţe. Ideal pentru pielea sensibilă, deoarece previne alergiile, acest ingredient poate fi folosit cu succes în procesul de hidratare a pielii, menţine elasticitatea unghiilor şi are capacitatea de a proteja împotriva radicalilor liberi şi îmbătrânirii premature. Toate acestea fac din uleiul de migdale unul dintre principalele componente din produsele cosmetice. În plus, aroma dulceagă şi parfumată este adesea folosită în aromaterapie, datorită efectelelor relaxante. Micul tău secret: masează zonele afectate de celulită cu ulei de migdale dulci.
Citeşte şi despre dieta mediteraneană!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!