Greşeli de frumuseţe pe care le faci zilnic. Vezi cum le eviţi

De Diana Zagrean, pe

Ca orice femeie, şi tu îţi doreşti să fii frumoasă. Dar nu ai timp să faci sport şi nici voinţa să te abţii când vezi o prăjitură sau un sos delicios. Din fericire, sunt totuşi unele lucruri pe care poţi să le faci pentru frumuseţea ta. Sau, mai bine zis, să NU le faci. Iată câteva greşeli de frumuseţe pe care le faci zilnic. Vezi cum le eviţi.
 

1. Uscarea părului prin frecare cu prosopul

Când este ud, părul este mai sensibil ca oricând. Deci: nu îl zvânta frecându-l cu prosopul! Mai bine înfăşoară-ţi prosopul în jurul capului, sub formă de turban, şi lasă-l să se usuce aşa.

2. Folosirea cremelor sau fardurilor expirate

Rişti să te umpli de coşuri sau să te iriţi, deoarece conservanţii îşi fac efectul doar o perioadă limitată de timp. După expirarea termenului de garanţie, cremele şi fardurile devin un mediu de dezvoltare propice pentru bacterii. Aruncă imediat la coş orice produs cosmetic care a expirat, chiar dacă te doare sufletul!

3. Deodorant imediat după epilat

Pielea se irită şi mai tare de la alcool şi parfum. Rade-te sau epilează-te seara şi foloseşte deodorant abia dimineaţa!

4. Rosul buzelor când sunt uscate

Le usuci şi mai tare. În plus, te alegi cu răni, mai ales iarna. O soluţie mai bună este să le ungi cu vaselină şi să le cureţi delicat cu o periuţă de dinţi moale.

5. Părul prins foarte strâns

Când îţi prinzi părul în coc sau în coadă, nu folosi elastice care să îţi strângă foarte tare părul, fiindcă afectezi rădăcinile firelor. Mai bine leagă-l mai lejer şi prinde şuviţele care scapă cu cleştişori sau agrafe.

6. Ojă fără lac protector

Rişti să te trezeşti că unghiile tale au o culoare gălbuie, inestetică. Un lac protector aplicat înainte de cel colorat elimină acest risc. În plus, îţi hrăneşte unghiile şi aco-peră neregularităţile.

7. Storsul coşurilor cu degetele

Degetele tale sunt pline de bacterii, care pot provoca infecţii. Mai bine stoarce-le folosind o bucată de tifon sau batiste de hârtie, cu care îţi acoperi degetele. Tamponează apoi locul cu o loţiune dezinfectantă!

8. Curăţarea măştilor cremoase cu apă

Le diminuează efectul. Epreferabil să le îndepărtezi cu o batistă de hârtie sau un şerveţel demachiant.

9. Aplicarea lacului de unghii după baie

De la apa caldă din baie, unghiile se umflă. Când se usucă, suprafaţa lor se comprimă, iar lacul aplicat anterior se cojeşte. Deci: aplică oja doar pe unghii complet uscate.

10. Aranjatul genelor cu degetele

Rişti să îţi smulgi genele. Foloseşte mai bine o periuţă, cu care desprinzi firele lipite după ce ai aplicat mascara.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!