De ce ai vergeturi și cum să le previi

De Dana-Ruxandra Panghe pe
Cele mai frecvente cauze care provoacă apariția vergeturilor sunt sarcina, creșterea în greutate, slăbirea bruscă.

Citește și: Alimente care te scapă de vergeturi.

Desigur, mai există și alte motive care cauzează apariția vergeturilor pe pielea ta, însă iată mai jos cum să le eviți:

Cum apar vergeturile?

Vergeturile sunt pliuri și striații de la mov la roz. Cum apar? Prin ruperea structurii de elastină și colagen, pentru că pielea se întinde și crapă. Mai întâi, crăpăturile sunt fine – roșii sau violet, pentru ca în timp să se albească. Zonele cele mai afectate de această disfuncționalitate a fibroblastelor și a colagenului din piele sunt abdomenul, fesele, sânii, coapsele, șoldurile.

Cum previn vergeturile?

Spre exemplu, vergeturile de sarcină apar ca urmare a întinderii pielii, cât și din cauza perturbărilor hormonale care antrenează o scădere a producției de colagen și o dezorganizare a fibroblastelor. Din această cauză, pielea se „topește“ și crapă. „Dacă vrei să previi apariția vergeturilor, e recomandat să bei multă apă ca să detoxiezi organismul și ca să îți hidratezi pielea din interior ca să o faci mai elastică. Pe lângă hidratarea internă, piela trebuie hrănită și din afară cu creme bogate în nutrienți, dar și cu loțiuni anti-vergeturi și uleiuri regeneratoare“, sfătuiește Diana Marandiuc, Trainer Naturys România.

Ce produse e bine să aleg?

Alege produse de îngrijire a pielii corpului cu ingrediente precum extractul de țelină, care ajută la îmbunătățirea aspectului suprafetelor pielii cu vergeturi, ulei de Perilla, apreciat datorită acțiunii sale anti-îmbătrânire și de regenerare celulară, uleiul de măceșe, care reface tonusul pielii sau uleiul de Guanabana, care abundă în antioxidanți esențiali.

Foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro