Cum să scapi de punctele negre de pe bărbie

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 12 februarie 2015, 16:11
Punctele negre nu apar doar pe nas, ci ne supără foarte tare şi când apar pe partea de jos a feţei. Bărbia este un loc nevralgic când vine vorba de acumulări de sebum. Vezi cum să scapi de punctele negre de pe bărbie.

Trucuri pentru a scăpa de punctele negre de pe bărbie

1. Curăţarea delicată şi exfolierea regulată sunt un bun start pentru a te feri de aglomerarea de sebum şi mizerie în porii de pe faţă. În plus, pielea va fi mai suplă dacă este îngrijită corect şi punctele negre de pe bărbie vor fi mai puţine şi mai uşor de eliminat.

2. Deschide porii cu ajutorul aburului, fie aşezând un prosop pe gât şi stând peste o oală cu apă fierbinte şi uleiuri esenţiale de eucalipt, fie cu ajutorul unui aparat special de aburi pentru tratamente faciale. Aburul va deschide porii şi va facilita curăţarea tenului.

3. Nu stoarce coşurile şi punctele negre de pe bărbie, oricât de tentată ai fi să faci asta şi nu exagera cu scruburile. Dacă te cureţi excesiv şi agresiv cu produse de curăţare, nu faci decât să creşti riscul de cicatrici şi eliberare de sebum.

4. Dacă benzile, sarea de mare şi alte exfoliante special create pentru punctele negre nu funcţionează, sau nu eşti mulţumită de rezultate în totalitate, poţi apela la und ermatolog. Medicii ştiu cel mai bine cum să adreseze o astfel de problemă, luând în calcul toţi factorii, cum ar fi stilul de viaţă, alimentaţia, locul unde trăiţi, etc.

5. Creşte aportul de vitamina C în mod natural (1 gram/ zi) din fructe, legume şi verdeţuri, deoarece ajută pielea şi te scapă de radicalii liberi care dereglează sistemul endocrin.

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!