Cum scapi de roşeaţa din obraji. Masca împotriva cuperozei

De Geo Berciu, pe
În trecut, "bujorii din obrăjori" erau sinonimi cu un aspect sănătos. În prezent, specialiștii atrag atenția că roșeața mai mult sau mai puțin accentuată a pomeților indică o afecțiune, cuperoza, care, în stadiu incipient, poate fi tratată cu o mască naturală, preparată în casă.

Dermatologii atrag atenţia că numărul pacienților care suferă de cuperoză — o roșeață difuză la nivelul pomeților, care apare din cauza factorilor genetici sau a sensibilității la produse cosmetice. În faza incipientă, unele măşti făcute în casă, ca cea recomandată de Adina Halas, sunt utile.

Pentru a prepara crema împotriva roşeţii accentuate a obrazilor ai nevoie de următoarele ingrediente: 1/4 de banană bine coaptă, 1/4 de linguriţă de miere, 1/2 de linguriţă de ulei din nucă de cocos, 1/2 de linguriţă de ulei de gălbenele, 3-5 picături de extract de nalbă. Toate acestea se amestecă până când compoziţia devine omogenă, apoi o aplici pe faţă. După ce ţineţi masca pe faţă 20 de minute îndepărtaţi-o cu apă călâie şi aplicaţi pe faţă ceai de muşeţel folosind un disc demachiant. Puteţi face această mască o dată sau de două ori pe săptămână, ne sfătuieşte Adina Halas pe site-ul ei.

În caz că simptomele persistă şi masca nu are nici un efect, adresaţivă unui medic dermatolog, care este în măsură să stabilească diagnosticul, stadiul cuperozei şi tratamentul de urmat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!