Cum să-ţi alegi parfumul potrivit

De Andreea Catrina, pe Ultimul update Marți, 24 martie 2015, 17:20
Ai spune că e simplu - parfumul potrivit se alege în funcţie de preferinţele olfactive. Acest lucru e perfect adevărat, însă dacă vrei să îţi găseşti parfumul care să te reprezinte cel mai bine, e indicat să mai ţii cont de nişte aspecte...

Hotărăşte-te asupra notelor tale preferate

Din parfumurile pe care le-ai avut până acum sau doar le-ai mirosit, trebuie să-ţi fi dat seama dacă eşti o persoană care preferă notele florale, fructate, lemnoase sau orientale. Alege-ţi direcţia preferată şi deja îţi va fi mult mai simplu.

Ţine cont de momentul zilei atunci când îţi alegi parfumul

Se pare că nasul nostru funcţionează cel mai bine dimineaţa sau, culmea, atunci când suntem stresaţi. De aceea, specialiştii recomandă shoppingul de parfumuri fie în primele ore ale zilei, fie atunci când –paradoxal – nu avem chef de shopping.

Nu mirosi niciodată mai mult de trei parfumuri

Glandele noastre olfactive nu mai diferenţiază bine mirosurile după trei parfumuri diferite. Aşadar gândeşte-te cu atenţie şi mai ales documentează-te bine înainte de a alege parfumurile pe care vrei să le testezi. Şi nu uita să aştepţi măcar 30 de secunde după ce ai pulverizat parfumul pe testerul de hârtie, pentru a-ţi putea da seama cu adevărat de notele parfumului!

Foto: femeie care miroase magnoliile/ Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!