Cum să faci un păr fin și subțire să aibă volum

De Dana-Ruxandra Panghe, pe Ultimul update Vineri, 05 mai 2017, 07:16
Când structura fină a părului tău nu... cooperează în ruptul capului pentru a prinde volum, ai nevoie de sfaturile unui specialist și de produsele potrivite. Citește mai jos.

Deși pare dificil, nu este tocmai o utopie să faci un păr fin și subțire să aibă volum. Pe de o parte, specialiștii în hairstyling recomandă să folosești produse special create pentru a conferi volum părului, iar pe de cealaltă parte, ei mai sfătuiesc să fii atentă la modul cum îți speli și usuci podoaba capilară.

Dacă ai un păr subțire

Dacă ai un păr subțire, folosește produse speciale care cresc diametrul firului de păr, pregătindu-l pentru volum, recomandă Ovidiu Cristea, DESIGN TEAM Sebastian Professional România. Totodată, tehnica de uscare este importantă. Concret, ține capul aplecat și direcționează jetul de aer al foehnului în sens invers față de sensul natural în care crește firul de păr. În acest fel se obții un volum deosebit pentru părul fin. După încălzirea părului cu ajutorul foehnului, utilizează uscătorul doar pe opțiunea de aer rece.

Citește și: 5 reguli de care să ții cont pentru vopsirea părului fin.

Dacă ai un păr fin

Dacă ai un păr fin și fără volum, evită folosirea pieptenilor și a periilor, deoarece acestea ordonează în mod excesiv firele de păr, iar în felul acesta volumul dispare. Uscarea naturală a părului sau utilizarea foehnului cu aer cald și apoi rece, precum și utilizarea degetelor care masează ușor rădăcinile după aplicarea produselor, dau de cele mai multe ori rezultate excelente. Tunsorile ușor stratificate pe păr lung conferă acestui tip de păr mai mult volum“, încheie stilistul Sebastian Professional.

Foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!