Cum să păstrezi culoarea părului vopsit

De Libertatea pentru femei, pe

Află cum să ai un păr vopsit sănătos! Ai găsit o nuanţă vie şi strălucitoare care „te prinde”? Păstreaz-o cât mai mult timp cu ajutorul produselor potrivite şi al câtorva sfaturi pe care ţi le dăm noi.

Cum să protejezi părul vopsit

– Soarele şi clorul din apă duc în scurt timp la pierderea intensităţii culorii, aşa că, de fiecare dată când ieşi la soare protejează-ţi părul cu o pălărie şi foloseşte la spălat apă care a fost în prealabil fiartă.
– Pentru că părul ud este foarte fragil, este bine să nu-l freci cu prosopul, ci doar să-l tamponezi uşor şi apoi să-l descurci cu un pieptene cu dinţi rari.
– Dacă foloseşti produse de styling pentru aranjarea şi fixarea coafurii, orientează-te spre acelea special create pentru părul vopsit, care conţin eventual şi filtru UV.

Înainte de vopsire

Ca să nu fii nevoită să reîmprospătezi culoarea rădăcinilor în fiecare lună, este indicat să alegi o nuanţă cu un ton, maximum două, mai deschisă decât culoarea ta naturală. Cu aproximativ două săptămâni înainte de vopsire, oferă-i părului tău un tratament intensiv de hrănire. Acesta îi va da forţa necesară de a trece prin procesul chimic al vospirii. Renunţă la uscător, placă, ondulator, perie electrică şi alte aparate de aranjare, pentru că usucă şi slăbesc firul de păr. Ingredientele naturale – smântâna, gălbenuşul, mierea şi uleiul de măsline (în cantităţi mici) – îţi sunt de mare ajutor fiindcă oferă un plus de energie şi vitalitate. Foloseşte-le sub formă de măşti, o dată pe săptămână.

În ziua vopsirii

E bine ca părul să fie spălat cu un produs de menţinere a culorii. Ai grijă însă: apa fierbinte duce la pierderea intensităţii culorii. Foloseşte metoda alternativă cald-rece, iar la final clăteşte-te cu apă rece combinată cu două picături de zeamă de lămâie. Pentru a-i permite nuanţei să se fixeze, nu folosi în prima zi produse de îngrijire foarte uleioase sau tratamente puternic hrănitoare.

După vopsire

Câteva trucuri simple te vor ajuta să-ţi păstrezi culoarea vie şi strălucitoare. Alege o gamă special creată pentru păr vopsit, care să cuprindă şampon, balsam şi mască sau tratament hidratant. Spală-ţi părul de cel mult două ori pe săptămână şi renunţă la folosirea aparatelor electrice de aranjare, care usucă şi distrug firul de păr. Un produs foarte eficient pentru hidratarea, protejarea şi menţinerea culorii este balsamul care nu necesită clătire. Fără să încurce sau să îmbâcsească, acesta rămâne pe firul de păr, refăcându-i structura.
Reţete naturale pentru păstrarea intensităţii culorii

Tratament pentru părul blond

Păstrează nuanţa aurie şi redă-i părului strălucirea. Pregăteşte o infuzie de ceai de muşeţel şi amestec-o cu un gălbenuş. La sfârşitul băii, aplică amestecul pe păr, de la rădăcini spre vârfuri. Lasă-l să acţioneze circa 10 minute şi apoi clăteşte-te bine mai întâi cu apă caldă şi apoi cu apă rece.

Tratament pentru părul şaten sau brunet

Pentru a da nuanţelor închise intensitate, prepară un decoct din frunze de nuc şi foloseşte-l la sfârşitul băii pentru clătirea părului. Masează uşor scalpul şi vârfurile părului atunci când îl aplici.

Tratament pentru părul roşcat

Adaugă într-un litru de apă fiartă câteva petale de trandafir şi trei picături de ulei esenţial de lavandă. Nu-ţi clăti părul după folosirea acestui amestec, pentru a-i permite să acţioneze în profunzime.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!