Cum folosești corect uleiul pentru păr

De Dana-Ruxandra Panghe, pe
Uleiul de păr este un produs pentru păr care îți poate aduce numeroase beneficii, dacă știi cum să îl folosești corect.

Ne-am documentat și am strâns de la specialiști cele mai utile sfaturi pentru a folosi corect, chiar la tine acasă, uleiul pentru păr. Iată ce trebuie să știi:

  1. Aplicat pe părul zvântat în proporție de 50%, netezește suprafața firului de păr, făcându-l mai ușor de aranjat.
  2. Datorită protecției termice, preîntâmpini o eventuală degradare mecanică și termică a firului de păr, în timpul uscării sale (termice din cauza căldurii emanate de foehn și mecanice, din cauza periilor).
  3. Culoarea devine mai durabilă și mai strălucitoare datorită netezirii suprafeței firului de păr, și astfel se menține mai mult timp prospețimea ei și datorită protecției împotriva razelor UV care pot afecta pigmenții firului de păr.
  4. Aplicat atât pe părul zvântat, cât și pe părul uscat, poate domoli un păr rebel, aspru, ondulat, definind minunat buclele naturale.
  5. Are calitatea unui produs de finisare: definește forma finală, pe părul uscat, oferă luciu, mai ales la vârfuri, unde părul este mai uscat și mai fragil.

Ce nu trebuie să faci cu uleiul pentru păr

  • Cu cât îl aplici pe un păr mai ud, cu atât se diluează efectul și substanțele benefice din ulei; cu cât este părul mai uscat, cu atât mai puternic este efectul și concentrația sa.
  • Se aplică numai pe vârfuri, mai ales pe lungimile mai uscate și începi întotdeauna doar cu o picătură sau două. Dacă părul absoarbe suficient și simți că mai are nevoie, poți insista.Uleiul de păr este un produs pentru păr care îți poate aduce numeroase beneficii, dacă știi cum să îl folosești corect.

Foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!