Cum se foloseşte corect şamponul uscat

De Sandra S. pe

Toate femeile cu program încărcat s-au bucurat să afle de existenţa şamponului uscat – o alternativă rapidă a spălării părului, plus uscat şi coafat. Şi totuşi, de la prea multă bunăvoinţă am ajuns să-l folosim greşit. Uite cum se foloseşte corect şamponul uscat!
Produsul a fost inventat special pentru femeile care nu au timp să treacă pe la salonul de înfrumuseţare atât de des şi poate nici să îşi spele podoaba capilară pe cât de des şi-ar dori. Aşa nu ai nevoie decât să pulverizezi şamponul de la rădăcini şi înspre vârfuri şi apoi să pieptăni până dai jos produsul, cu sebum cu tot. La sfârşit rămâne ca şi cum încă ar fi curat.

Cum se foloseşte corect şamponul uscat

Şi totuşi, hairstiliştii nu se bucură de existenţa acestui produs pe piaţă, pentru că nu face atât de bine părului pe cât ar părea. Şamponul uscat nu conţine doar pudră de talc, ci multe alte chimicale şi alcool, care îţi usucă părul şi îi reduce strălucirea. În plus, dacă ai părul vopsit şi foloseşti şampon uscat, culoarea se spală mult mai repede.
Specialiştii recomandă să foloseşti şamponul uscat ca să întârzii spălarea propriu-zisă cu o zi şi nu mai mult. Dacă foloseşti şamponul uscat des de atât şi dacă laşi substanţele mai multă vreme, acestea îţi blochează porii scalpului şi poţi avea mai târziu numeroase probleme, precum mătreaţă, dermatită, iritaţii şi chiar poate să-ţi cadă părul.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro