Cum să-ţi faci un scrub facial minune cu seminţe de chia

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 28 noiembrie 2019, 09:44

Seminţele de chia sunt cel mai nou super aliment şi unul dintre cele mai minunate adaosuri la viaţa noastră, pentru un organism sănătos. Învaţă cum să-ţi faci un scrub facial minune cu seminţe de chia, pentru ca tenul tău să beneficieze de calităţile plantei minunate.

Ce conţin seminţele de chia

Pline de acizi graşi esenţiali omega-3 şi mangan, seminţele de chia sunte recomandate de medici şi nutriţionişti pentru tot felul de afecţiuni.
Importantă sursă de fosfor, seminţele de chia ajută organismul să refacă ţesuturile şi celulele, ceea ce poate fi foarte util pentru pielea de pe faţă şi gât, expusă maid es intemperiilor.
Seminţele de chia au şi mai mulţi aminoacizi esenţiali, care reglează metabolismul, luptă cu diabetul tip 2 şi reduc colesterolul rău. Totodată, aceşti aminoacizi fac foarte mult bine tenului, pe care îl curăţă de celule moarte şi îl împrospătează cu celule noi, mai flexibile şi rezistente.

Cum să-ţi faci un scrub facial cu seminţe de chia

Ingrediente:

1/2 ceaşcă ulei de cocos
1 linguriţă zeamă de lămâie
2 linguri seminţe de chia

Mod de preparare:

Amestecaţi ingredientele într-un bol şi aplicaţi pe faţa umedă şi pe gât. Lăsaţi să acţioneze două minute pe ten, după care ştergeţi delicat cu un prosop umezit. La final, clătiţi faţa şi gâtul cu apă rece şi aplicaţi produsele cosmetice obişnuite. Nu este nevoie să frecaţi masca pe faţă, deoarece vă veţi irita, seminţele sunt astringente şi curăţă tenul chiar când sunt aplicate, nu trebuie să luaţi uns trat de piele odată cu masca.

Află mai multe despre de ce e bine să consumi seminte de chia

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!