Cosmetică: Efectul florilor asupra tenului. 7 exemple

De Lumea Femeilor pe

De multe ori nu ştim că ele sunt ingrediente de bază în cremele noastre de zi sau de noapte. Nu au rival în netezirea ridurilor sau catifelarea pielii… Iată cum ne ajută ele „să-nflorim”
 

TRANDAFIRUL REVIGOREAZĂ

Una dintre cele mai apreciate specii de trandafiri în cosmetică este trandafirul muscat, fiindcă deţine multiple proprietăţi: regerant, restructurant, hidratant, calmant. Atenţie, însă, pe cât de multe minuni poate face pentru pielea uscată, pe atât de contraindicat este pentru epiderma cu tendinţă acneică!

NUFĂRUL LINIŞTEŞTE

Extrem de hidratant, reuşeşte cu brio să calmeze pielea. Şi, graţie conţinutului de vitamina C, este şi un bun antioxidant. Aşa încât, dacă azi este exploatat în special pentru calităţile lui calmante, în viitorul apropiat sunt şanse foarte mari să devină un imbatabil aliat antiîmbătrânire.

IRISUL NETEZEŞTE

Astringentă, floare de iris strânge porii şi favorizează reînnoirea celulară. Recent, a ieşit la iveală şi capacitatea ei de a spori efectele benefice ale altor substanţe active. Interesant, nu? De exemplu, folosită în compoziţia cremelor anticelulitice, îmbunătăţeşte efectul de fermitate al subtanţelor active.

IASOMIA REVITALIZEAZĂ

Are un efect sublim asupra pielii lipsite de strălucire. Dă rezultate extraordinare şi în tratamentul tenurilor grase sau cu tendinţă acneică. Rezolvă chiar şi problemele cu greutatea, aşa că dacă te confrunţi cu câteva kilograme în plus, bea zilnic ceai de flori de iasomie combinat cu ceai verde, fiindcă îmbunătăţeşte digestia.

ORHIDEEA HIDRATEAZĂ

În lume, există nu mai puţin de 30.000 de specii de orhidee! Specialiştii au descoperit că această floare este o mină de aur pentru epidermă: ajută la menţinerea nivelului de hidratare.

CRINUL REGENEREAZĂ

Prin proprietăţile sale curative extraordinare, ajută epiderma să-şi reînnoiască celulele, conferindu-i strălucire, supleţe şi luminozitate. Perfect pentru pielea uscată şi obosită!

MAGNOLIA ALUNGĂ STRESUL

Foarte apreciată pentru aroma sa, magnolia produce un ulei bogat în carotenoide şi provitamina A (excelenţi antioxidanţi).

FLOAREA-DE-COLŢ,SECRETUL TINEREŢII

Chiar şi după ce este culeasă, această floare nu se ofileşte. Secretul ei: uleiul conţinut, care nu se evaporă şi care se foloseşte în cremele antirid.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro