Cele mai bune trucuri anti-aging

De Amelia Matei, pe
După 30 de ani începem să ne barciadăm cu un întreg arsenal de loțiuni, creme, seruri, poțiuni, care mai de care mai ”aducătoare” de tinerețe. Dar poate, înainte de a ne ajuta pielea cu aceste produse, ar fi bine să ținem seama de niște lucruri care ne pot aduce mai puține riduri.

Se spune că frumusețea vine din interior și, dacă ar fi să analizăm următoarele trucuri anti-aging pe care vi le vom prezenta în continuare, cu siguranță aceasta nu este o vorbă în vânt.

Nu mai bea cu paiul

Oricât de absurd ar suna, folosirea paiului te determină să îți țuguiezi buzele, gest care, repetat în mod constant, duce la formarea ridurilor. ”Atunci când bei cu paiul îți activezi acei mușchi faciali care, prin mișcarea lor, duc la formarea ridurilor”, avertizează Angela Lamb, dermatolog la Spitalul Mount Sinai, din New York.

Nu mai fuma

Dincolo de implicațiile pe care acest  viciu le are asupra plămânilor, gestul în sine te ”ajută” să faci o frumusețe de riduri în jurul gurii. De fiecare dată când tragi din țigară sau când expiri mușchii feței se mișcă, ducând la apariția liniilor fine din jurul gurii. Ca să nu mai spunem că fumatul dăunează grav și epidermei, ducând la mărirea porilor, blocarea ciruclației sanguine la nivelul feței, dar și la uscarea tenului. O piele nehidratată este o piele care în curând va fi plină de riduri.

Citește și: Dieta anti-aging. Ce trebuie să mănânci ca să fii frumoasă și sănătoasă

Consumă alimente bogate în antioxidanți

O dietă sănătoasă face minuni pentru întreg corpul, dar dacă mănânci în mod regulat fructe și legume, bogate în vitamina D și E, excelente pentru piele, nu faci altceva decât să previi și apariția ridurilor.

”Antioxidanții protejează tenul împotriva radicalilor liberi din mediul înconjurător. Aceștia din urmă descompun elastina și colagenul pe care le are pielea și astfel ajută la menținerea unei pieli mai sănătoase și mai frumoase”, arată Marnie Nussbaum, dermatolog din New York.

Dormi pe spate

Este binecunoscut faptul că dormitul pe partea stângă sau partea dreaptă poate duce la apariția ridurilor. Majoritatea dermatologilor recomandă ca lenjeria de pat să fie confecționată dintr-o țesătură foarte fină, precum mătasea, care să nu lase astfel urme pe față, atunci când dormi pe una dintre părți. Tot dermatologii însă sugerează că cea mai bună poziție pentru somn este cea pe spate pentru că ajută la menținerea tenului tânăr. Pe lângă acest lucru, vei scăpa de durerile de spate, de gât și împiedică lăsarea sânilor.

Citește și: Cum îți faci un ser antirid pentru ochi

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!