Ce se întâmplă dacă te speli pe față cu bicarbonat de sodiu

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 16 iunie 2021, 14:59
Vara, foarte multe femei suferă din cauza coșurilor, apărute pe ten fie din cauza transpirației, fie din cauza excesului de sebum care, în contact cu praful din aer, blochează porii și duce la apariția acneei.

Din fericire însă, există un produs ieftin și foarte accesibil, care te poate scăpa de toate aceste neplăceri – bicarbonatul de sodiu.

Folosit adesea în gospodărie, atât la curățenie, cât și la gătit, bicarbonatul de sodiu poate face minuni și pentru tenul tău. Amestecat cu apă, bicarbonatul de sodiu te poate scăpa de excesul de sebum, de coșuri, de tenul lucios sau de punctele negre. Adică îți va lăsa tenul impecabil!

Cum se face loțiunea de curățare cu bicarbonat

Într-o sticlă cu apă, de 500 ml, dizolvă 25 de grame de bicarbonat de sodiu, adică o jumătate de plic. Ține sticla la rece și folosește amestecul dimineața și seara, pentru a-ți curăța fața. Pur și simplu pune puțin lichid pe o dischetă demachiantă și curăță-ți tenul cu ea.

Care sunt efectele imediate

În primul rând, vei remarca imediat că tenul tău va fi mai luminos. Apoi, în cel mult o săptămână vei vedea că punctele negre încep să-ți dispară. Excesul de sebum va deveni și el o amintire, iar coșurile vor începe să ți se usuce rând pe rând. În plus, dacă ai și tenul pătat, vei remarca o îmbunătățire și în acest sent.

Foto: 123rf

Citește și: Bicarbonatul de sodiu – 40 de utilizări inedite în casă și gospodărie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!