Ce greşeli faci când te demachiezi

De Andreea Catrina pe

Aşa cum există greşeli de machiaj, la fel există şi greşeli în cazul demachierii. Iată care sunt cele mai întâlnite.

Cea mai mare greșeală: insişti prea mult

Fie că foloseşti dischete demachiante, fie că preferi şerveţelele demachiante – chiar şi aceste produse îţi pot irita tenul. Trebuie să ţii cont întotdeauna că pielea tenului este foarte sensibilă, mai ales în jurul ochilor, iar orice mişcare bruscă o poate afecta. Ideal ar fi să renunţi la şerveţelele demachiante. Masează-ţi delicat tenul, umezit în prealabil, cu produsul pe care îl utilizezi de obicei şi foloseşte discheta demachiantă doar pentru a o presa uşor pe gene. Nu freca şi mai ales nu insista într-o singură zonă prea mult, dacă nu vrei să te alegi cu iritaţii. Apoi clăteşte-ţi faţa cu apă călduţă din abundenţă pentru a îndepărta orice urmă de machiaj.

Nu foloseşti un produs dedicat tipului tău de ten

Dacă ai tenul gras, să spunem, iar produsul demachiant pe care îl foloseşti are la rândul său o textură grasă, cel mai probabil că tenul tău va avea de suferit şi nu va dura prea mult până când te vei alege cu coşuri sau diverse puncte inestetice. Produsul demachiant pe care îl foloseşti trebuie să fie potrivit tipului tău de ten, la fel ca orice alt produs cosmetic.

Te demachiezi cu apă prea caldă

Apa trebuie să fie neapărat călduţă, nu fierbinte, atunci când te demachiezi. Apa fierbinte distruge bariera naturală de protecţie a pielii tale şi usucă tenul foarte rău. Ai grijă, aşadar, şi la acest aspect, de acum înainte.

Foloseşti produse demachiante pe bază de săpun sau cu prea mult alcool

Toate produsele demachiante pe bază de săpun sau cu mult alcool usucă tenul şi pot duce la iritaţii grave ale pielii. Alege demachiantele pe bază de extracte naturale, cât mai delicate cu pielea.

Îţi freci faţa cu prosopul la final

După demachiere, uscarea tenului ar trebui să se facă natural. Dar pentru că de multe ori timpul nu ne permite, apelăm la prosop. Problema este că tenul trebuie doar tamponat cu prosopul, nu şters sau frecat. Toate aceste mişcări dure agresează pielea şi duc, în timp, la iritaţii.

Foto: demachiere, Shutterstock

Ce au furat CRBL și Oase la Asia Express. VIDEO exclusiv

Ce au furat CRBL și Oase la Asia Express. VIDEO exclusiv