Află totul despre autobronzante şi bronzul artificial!

De Lumea Femeilor, pe

Geluri sau creme colorante, autobronzante… Paleta produselor care „simulează” bronzul este largă, trebuie doar să alegi varianta care ţi se potriveşte
Până nu demult, te mulţumeai doar cu autobronzante. Dacă tenul tău e însă prea palid, de multe ori poţi avea surprize neplăcute dacă nu stăpâneşti perfect arta aplicării autobronzantului. De aceea, este mai bine să optezi pentru autobronzante doar atunci când eşti deja bronzată şi vrei să prelungeşti această culoare de vis sau doar dacă eşti deja fericita posesoare a unui ten măsliniu, pe care nu trebuie decât să îl scoţi în evidenţă.

De ce pătată, şi nu colorată?

Dacă ai folosit vreodată creme autobronzante, sunt şanse foarte mari să fi trecut printr-o experienţă neplăcută. De ce apar petele după ce foloseşti autobronzante? Pentru că ele conţin DHA, o moleculă care pătează temporar stratul superior al pielii. Aşa că, dacă nu aplici cum trebuie crema încă de la început, e greu să rezolvi problema pe parcurs.

Primul pas: exfolierea

Pregăteşte-te, efectuând un peeling uşor zilnic, cu patru-cinci zile înainte de a aplica autobronzantul. Hidratează-ţi, de asemenea, foarte bine pielea (ai grijă să nu foloseşti o loţiune hidratantă chiar înainte de aplica autobronzantul, fiindcă e posibil „să interfereze” cu el).
Foto: Lindsay Lohan, cu picioarele pătate de autobronzant

Portocaliu, nu arămiu…

Buuun, ai urmat sfaturile specialiştilor şi nu ai pete (nici măcar palmele nu te trădează). Dar nuanţa pe care ţi-oi doreai nu aduce nici pe departe a caramel sau pralină, ci a morcov… Depinde foarte mult de culoarea naturală a pielii tale: două persoane nu vor avea niciodată o nuanţă identică după folosirea aceluiaşi produs. Ca şi vopseaua de păr, este bine să testezi produsul înainte de a-l aplica pe tot corpul (de exemplu, la încheietura mâinii). Încearcă până vei găsi autobronzantul ideal pentru tine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!