Anastasia Soare: Cum să ai sprâncenele perfecte

De Revista Unica pe

De acum, ai o nouă armă în arsenalul tău de seducţie: sprâncenele. Violeta Meyners, corespondentul nostru de la Hollywood, a mers la salonul Anastasiei Soare din Beverly Hills şi a aflat de la regina sprâncenelor ştiri de ultimă oră.
Acum şapte ani, când mi-am început cariera în industria frumuseţii, nu mi-aş fi putut alege un model mai bun decât Anastasia Soare. Eram la şcoala de machiaj când i-am scris prima dată o scrisoare pentru a-i cere să-mi împărtăşească experienţa ei în domeniu. Niciodată nu i-am trimis scrisoarea.
Trebuia să fiu pregătită. Aveam planuri şi visuri de împlinit înainte de a putea  sta faţă în faţă cu femeia care, în ochii mei, era exemplul perfect al Visului American, femeia care a avut determinarea şi viziunea pentru a transforma totul în realitate. Nici nu-mi imaginam că aveam ceva foarte important în comun: amândouă am plecat de pe litoralul Mării Negre spre Hollywood, înarmate cu mult curaj, în căutarea unei vieţi mai bune.
Când am păşit în salonul ei de înaltă clasă, am intrat instantaneu într-un spaţiu primitor, plin de viaţă, luxos, decorat cu hortensii şi bujori proaspeţi. Chiar dacă atmosfera era calmă şi confortabilă, echipa (formată din persoane  ce arătau impecabil!) era toată „în misiune“, pentru a mulţumi pe toată lumea rapid. Gustul fin al Anastasiei era prezent în fiecare detaliu: de la pereţii acoperiţi cu mătase la candelabrele de cristal, la prezentarea produselor sale de frumuseţe faimoase în lume şi, desigur, până la lookul său modern, impecabil.
Odată ce Anastasia şi cu mine ne-am instalat în camera exclusivistă de întâlniri, a început să-mi povestească despre cum Heidi Klum sau Jennifer Lopez reuşesc să împace cu succes maternitatea şi cariera de la Hollywood, lucruri care pe mine, ca mamă, m-au bucurat. Apoi mi-a zâmbit larg şi mi-a spus: „Să vorbim despre frumuseţe!“

V: Sprâncenele cu o formă frumoasă sunt precum o ramă ce evidenţiază ochii. Nu e nicio exagerare să spunem că sprâncenele pot echilibra sau ruina un look. Care este principala doleanţă  cu care ajung femeile la salonul tău?
A: De cele mai multe ori, femeile îşi pensează exagerat sprâncenele, pentru că speră să obţină o arcadă mai înaltă, crezând că această arcadă înaltă le conferă acea privire dramatică, sexy. Ceea ce nu e valabil pentru oricine, aşa că ele sfârşesc cu sprâncene subţiri, prea înalte, care nu se potrivesc trăsăturilor lor.

V: Trăim într-un oraş în care toată lumea vrea să arate precum celebrităţile. Femeile merg la chirurgul estetician cerând să le facă buzele Angelinei, nasul lui Heidi Klum şi aşa mai departe. Vin femeile aici la salon cu o poză în mână cerând să fie pensate precum starul lor de film favorit?
A: Absolut! În fiecare zi! Ceea ce încerc să le explic clientelor este că sprâncenele trebuie pensate în funcţie de structura o-soasă a feţei. Faptul că îţi plac sprâncenele lui Jennifer Lopez nu e de ajuns când îţi alegi forma acestora. Când te pensezi în acord perfect cu  forma feţei tale, ţi se vor evidenţia  trăsăturile frumoase, iar lookul per total va căpăta echilibru.

V: Care este cea mai râvnită formă a sprâncenelor (arcada înaltă, naturale, etc.)?
A: Arcada înaltă! Femeile, pur şi simplu, iubesc această formă, dar, aşa cum am menţionat mai devreme, ele se pensează prea mult încercând să obţină această arcadă, însă termină cu sprâncene foarte subţiri şi scurte. Pentru mine, este o întreagă ştiinţă şi îmi place să cred că am găsit cheia pentru a crea fiecărei cliente o formă a sprâncenelor perfectă.

V: Vorbeşte-mi despre această cheie! Ştiu că te bazezi pe tehnica Golden Ratio, definiţia matematică a frumuseţii. Le poţi explica frumoaselor noastre fashioniste acest concept?
A: Această tehnică implică stabilirea a trei puncte precise (pe sprânceană): unul care uneşte pe verticală sprânceana cu mijlocul nării; cel mai înalt punct de pe arcadă, pe care îl descoperi creând o linie imaginară trecând prin vârful nasului şi centrul irisului; şi, în sfârşit, punctul care se află pe linia  ce trece pe lângă baza nării corespunzătoare şi colţul exterior al ochiului. Când am început pensatul sprâncenelor în Beverly Hills, la începutul anilor ’90, nu aveam aceste informaţii, iar ustensilele cu care lucrez acum nu existau. Prin urmare, le-am creat!

V: Anii de pensat cauzează deteriorarea foliculului, determinând părul să crească mai fin sau să nu mai crească deloc. Pe piaţă, există produse folositoare, care pot reface foliculii, unele dintre ele conţinând minoxidil, un ingredient care s-a demonstrat a fi salvator. A avut succes în refacerea părului sprâncenelor, chiar în cazul foliculilor distruşi. Ştii, printre clienteletale, cazuri care şi-au recuperat sprâncenele graţie acestui produs? Sau trebuie să te descurci cu ce ai?
A: Linia mea de produse conţine un serum care stimulează creşterea părului, însă stimulează numai foliculii „adormiţi“. Dacă foliculii tăi au fost distruşi, niciun produs miraculos nu îi poate salva.Unul dintre cele mai bune produse pentru stimularea creşterii părului, existent acum, este Latisse. Această soluţie este un tratament împotriva hipotricozei (deficit sau oprire localizată ori generalizată a dezvoltării sitemului pilos), folosit pentru creşterea genelor, pentru a le face să devină mai lungi, mai bogate şi mai închise la culoare. Hipotricoza genelor este numele pentru creşterea neadecvată sau insuficientă a genelor. Latisse influenţează  faza de creştere a genelor (fază anagen) în două moduri: mai întâi, măreşte durata acestei faze, apoi măreşte numărul firelor de păr ce cresc în această fază. Modul exact în care acţionează nu este cunoscut.
Prin urmare, mulţumită rezultatelor sale incredibile asupra genelor, oamenii au început să îl folosească şi pentru sprâncene, chiar dacă nu pentru asta a fost creat. Compania lucrează acum la dezvoltarea unui produs special pentru sprâncene, şi eu sunt unul dintre consultanţii lor pentru crearea acestui produs. Va fi, de asemenea, un  produs care va acţiona numai asupra foliculilor care stagnează, cei distruşi rămân irecuperabili. Îmi pare bine că am ajuns la acest subiect, pentru că aşa le pot transmite cititoarelor să fie atente când încep să-şi penseze sprâncenele, pentru că un pensat greşit nu este acelaşi lucru cu o tunsoare eşuată. Sprâncenele nu cresc la fel de repede şi, uneori, nu se mai refac deloc. Aşadar, menţineţi-le naturale, fetelor, şi nu încercaţi să obţineţi un look care nu se potriveşte trăsăturilor voastre.

V: Crezi în trenduri când vine vorba de sprâncene?
A: Nu! Forma sprâncenelor trebuie să fie mereu aceeaşi, în armonie perfectă cu osa-tura feţei. Singurul trend care îmi place este că îţi poţi deschide sau închide culoarea sprâncenelor, în funcţie de nuanţa
părului. Poţi folosi diferite pudre sau creioane pentru a le colora, pentru a ţi se potrivi cu părul.        

V: Spune-mi cel mai rapid truc pentru a repara sprâncenele greşite.
A: Foloseşte tehnica Golden Ratio. Femeile trebuie să ştie unde trebuie să înceapă şi unde să se sfârşească sprâncenele lor, în funcţie de forma feţei. Ăsta-i secretul! Iar dacă faci o greşeală, avem peste 50 de produse care să te ajute să-ţi corectezi sprâncenele. În fiecare kit se găseşte minimul necesar pentru refacerea arcadei clasice. De la pensule, pensete şi pudre, la creioane şi serumuri pentru creşterea sprâncenelor – o paletă selectă de produse, care poate ajuta pe oricine să-şi definească sau accentueze arcada. Aplicarea acestora trebuie să devină un ritual zilnic, dacă vrei sprâncene care să-şi păstreze forma toată ziua.

V: Vorbeşte-mi despre produsele de frumuseţe pe care le-ai creat: gama de îngrijire a tenului şi machiajele uimitoare, care luptă împotriva îmbătrânirii pielii.
A: De mult timp încerc să dezvolt tehnici pentru a ne evidenţia şi defini frumuseţea personală. De multe ori, am fost dezamăgită de ingredientele curente de pe piaţă, aşa că m-am întors în România pentru a crea produse sănătoase, care, în mod natural, îmbunătăţesc textura, culoarea şi aspectul pielii. Am dezvoltat infuzia Balkan Botanical, un amestec de plante rare şi extracte de ierburi, care se găsesc numai în solurile bogate din România. Câteva dintre aceste ingrediente sunt frunzele de nalbă mare, ulei din frunze de lămâi, afin şi ceai verde, combinate pentru a calma şi reface strălucirea naturală a pielii. Linia mea de produse include: cremă hidratantă cu FPS 30, serum pentru ştergerea ridurilor, ulei hidratant, cremă pentru ştergerea ridurilor şi cremă pentru ochi. De asemenea, am introdus Youthful Synergy, o combinaţie unică de produse, creată pentru a îmbunătăţi aspectul pielii, în timp ce o calmează, netezeşte şi hidratează. Linia mea „Illumin8 with Youthful Synergy Complex“ conţine ingrediente demonstrate clinic a reda fermitatea şi elasticitatea pielii. Studiile clinice arată că, după o oră de la aplicare, clientele au remarcat reducerea aspectului liniilor fine de expresie şi a ridurilor. După patru săptămâni, absolut toate clientele care au folosit produsele au avut parte de o îmbunătăţire a pielii din zona ochilor.

V: Ce te inspiră când creezi asemenea produse grozave pentru femei?

A: Fiecare femeie ce trece pragul salonului meu, fiecare colecţie de podium, natura. Fiecare zi e o nouă experienţă şi încerc să obţin ce e mai bun şi să concep produse în care am încredere să le folosesc.

V: O veste minunată pe care vrei să o împărtăşeşti cu cititoarele noastre?
A: Am ceva asupra căruia vreau să păstrez secretul. Lucrez la o carte despre care veţi afla mai multe detalii în curând.

V: Nu-i nimic nou pentru tine că ai fost idolul meu din industria frumuseţii de când am intrat în această lume a machiajului. Ceva sfaturi pentru mine?
A: Practică-ţi şi cultivă-ţi talentul în fiecare zi. Devino atât de bună în ceea ce faci, încât nimeni să nu te poată egala vreodată.

Într-o lume preocupată de sprâncene perfecte şi gene luxuriante, nu există nimeni altcineva care le îngrijeşte mai bine ca Anastasia. Ea a transformat totul în artă. Această talentată şi respectată artistă nu este doar un nume în spatele mărcii sale. Ea încă lucrează pentru a crea cele mai frumoase sprâncene clientelor sale. Etica sa impecabilă de lucru, talentul, dorinţa, dragostea şi pasiunea au ajutat-o să ajungă unde este astăzi. Asta-i reţeta succesului!

Ce trebuie să ştii despre sprâncenele perfecte

1. Pensează-ţi sprâncenele imediat după duş, când porii sunt deschişi, iar firele de păr se smulg mai repede.
2. Nu te schimonosi când te pensezi. Ridicatul sprâncenelor distorsionează forma lor naturală şi, implicit, strică echilibrul pe care vrei să-l creezi.
3. Când vrei să cumperi o pudră sau un creion de sprâncene, testează-le culoarea chiar pe sprâncenele tale, dacă e posibil. Culoarea naturală a sprâncenelor  modifică nuanţa creionului sau a pudrei.
4. Când aplici gelul transparent, fă-o după creion sau pudră. Rulează peria pe o ţesătură subţire, pentru a îndepărta excesul de produs, apoi aplică-l.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro