5 secrete pentru o piele frumoasă

De Libertatea pentru femei pe

Te poți bucura de o piele catifelată și sănătoasă chiar dacă nu mai ai 20 de ani. Secretul nu stă în folosirea celor mai scumpe produse, ci în grija pe care ți-o acorzi, în respectarea câtorva reguli esențiale de îngrijire și, bineînțeles, în adoptarea unui stil de viață cât mai corect.
Pe lângă hidratarea atât de necesară de care auzi vorbindu-se peste tot, pielea ta are nevoie de îngrijire și din interior. Ce înseamnă asta? Înseamnă să renunți la fumat sau măcar să reduci numărul țigărilor, să bei multă apă, să ai o alimentație bogată în vitamine (în special A, E, C și complexul de vitamine B), să faci mișcare zilnic și să dormi cel puțin opt ore pe noapte, evitând să te culci la ore târzii.

Hidratare zi de zi

Pentru ca pielea să-și păstreze catifelarea și aspectul sănătos, are nevoie de hidratare după fiecare duș. Alege fie un ulei de corp cu proprietăți hrănitoare, fie o cremă cu textură bogată și aplică produsul pe pielea udă.
Aplicarea produsului prin masaj îți aduce mai multe beneficii: activează circulația sângelui, asigură o mai bună absorbție a acestuia și te relaxează. Pielea foarte uscată are nevoie de uleiuri presate la rece sau de produse pe bază de ulei, care să asigure îngrijire de lungă durată.

Odihnește-te suficient

Un somn odihnitor este la fel de important pentru frumusețea și sănătatea pielii ca și hidratarea sau alimentația sănătoasă, pentru că atunci este momentul în care are loc înnoirea celulelor. Aspectul tern și lipsa de strălucire apar atunci când nu reușești să dormi măcar 7-8 ore pe noapte.

Protecție UV

Ferește-te pe cât posibil de soarele puternic, stai la plajă cu măsură și protejează-ți pielea încă din primele luni de primăvară. Soarele e principalul vinovat de îmbătrânirea prematură a pielii, prin
uscarea acesteia în exces și favorizarea apariției ridurilor și a petelor. Alege o cremă de corp care să aibă factor de protecție 20 sau mai mare și folosește-o după dușul de dimineață. Pentru ten, atât crema de zi, cât și fondul de ten trebuie să conțină FPS.

Evită băile prelungite

Apa prea caldă accelerează deshidratarea, distrugând bariera de lipide de la suprafața pielii. Prin urmare, înlocuiește băile lungi și fierbinți cu dușurile scurte care îți redau rapid energia și senzația de prospețime. Folosește geluri cu formulă hidratantă, cu vitamine și textură bogată, cremoasă.

Scruburi naturale

Exfolierea săptămânală ajută la îndepărtarea celulelor moarte, păstrează pielea curată, stimulează regenerarea celulelor și pregătește pentru o mai bună absorbție a produselor de îngrijire. Cu alte cuvinte, este un prim pas spre o piele frumoasă și sănătoasă. Alege variantele naturale, preparate de tine, în casă: căpșuni pentru ten, zaț de cafea pentru coapse, tărâțe de grâu pentru decolteu. În funcție de tipul pielii, exfoliantul poate fi aplicat de 2 sau de 3 ori pe săptămână.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro