5 ritualuri de frumusețe arăbești

De Adina Radu, pe Ultimul update Vineri, 06 august 2021, 13:39

Misterul femeilor din țările arabe se datorează și tehnicilor de înfrumusețare pe care le-au moștenit de mii de ani. Am strâns o listă cu cele mai folositoare și deosebite ritualuri arăbești pe care le poți folosi și tu.

Citește și Cu ce produse să te machiezi înainte de culcare ca să arăți perfect dimineața

  1. Uleiul de argan

Cel mai bun hidratant pentru piele și păr este un remediu natural: uleiul de argan. Acesta este folosit de femeile din țările arabe pentru a-și hidrata pielea uscată de soare, precum și pentru a-și păstra părul strălucitor. Aurul lichid, așa cum i se spune uleiului de argan este cel mai bun remediu antiîmbătrânire datorită conținutului de acid oleic, acid alfalinoleic, acid palmitic, acid stearidonic, acid linoleic și acid miristic. Femeile folosesc uleiul de argan pentru că deși este un ulei hidratant nu este atât de uleios și intră repede în piele.

  1. Halawa sau epilarea cu zahăr

Femeile din țările arabe folosesc zahărul pentru a se epila. Pasta obținută prin fierberea zahărului, apei și a sucului de lămâie este mult mai puțin dăunătoarea pielii, întrucât smulge doar firele de păr neafectând structura pielii. Metoda este mai puțin dureroasă, este ecologică și ieftină.

  1. Protecția părului

Deși femeile o fac din motive religioase, acoperirea părului este extrem de benefică pentru păr. Părul se usucă sub acțiunea razelor solare, așa că un batic va fi extrem de folositor pentru a ține departe razele UV sau praful.

  1. Măști

Mersul regulat la spa, folosirea de măști hidratante sau exfoliante sau detoxifierea pielii prin băi de abur sunt ritualuri la care nu renunță femeile din țările arabe.

  1. Machiajul smokey eyes

Aspectul misterioas al acestor femei este datorat și machiajului smokey de tradiție folosit cu mult creion kohl. În țările vestice acest machiaj este considerat un machiaj de seară, însă femeile din țările arabe îl folosesc ca machiaj de zi.

Sursa foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!