5 măști cu struguri pe care să ți le faci acasă

De Amelia Matei, pe Ultimul update Marți, 05 octombrie 2021, 10:40
Este sezonul strugurilor, fructe cunoscute nu doar pentru aroma inconfundabilă pe care o dau vinului, dar și pentru proprietățile lor de antioxidare.

Strugurii sunt bogați în vitaminele C, B și K sau în acizi grași care ajută la formarea colagenului. Au proprietăți anti-îmbătrânire dacă sunt folosiți în măștile de față, iar acizii hidroxi alfa (AHA) au efect de rejuvenare a pielii.

Vă prezentăm măști de față pe bază de struguri, la care pot fi folosiți atât cei negri, cât și cei albi!

Vezi și: Strugurii și beneficiile lor pentru organism. De ce sunt atât de sănătoși!

Mască pe bază de struguri și mere

Este ca și cum ai pune pe față o doză fdublă de antioxidanți, pe care ambele astfel de fructe îi conțin. Pasați merele din câteva feliuțe și striviți câteva boabe de struguri. Amestecaâi cât mai bine după care aplicați pe tenul proaspăt spălat. Lăsați să acționeze timp de jumătate de oră, după care clătiți. Dacă folosiți această mască regulat, veți avea o piele curată și luminoasă.

Mască pe bază de struguri și kiwi

Fructele de kiwi conțin vitaminele C,E, K și antioxidanți. Semințele negre de kiwi sunt bogate în Omega 3, iar Kiwi are mai multă vitamina C decât o portocală, așa că amestecul de jiwi și struguri pe pielea ta face minuni. Zdrobește câteva fructe de kiwi și câteva boabe de struguri fără semințe și amestecă cele două paste, în cantități egale. Poți adăuga iaurt acestei combinații. După ce ai terminat de făcut pasta aplic-o pe fața curată, timp de 20 de minute. După ce ai lăsat-o să acționeze, clătește cu apă la temperatura camerei.

Mască pe bază de struguri și iaurt

Zdrobiți boabele de struguri, adăugați o lingură de iarut și amestecați bine. Puteți să puneți și câteva picături de suc de lămâie în compoziție. Aplicați pe față și pe gât și clătiți cu apă la temperatura camerei.

Mască pe bază de struguri și miere

Această mască este extrem de ușor de făcut. Striviți câiva struguri și adăugați o lingură de miere. Amestecați bine, aplicați pe față și clătiți după 20 de minute în care ați lăsat să acționeze. Folosiți această formulă cu regularitate, iar pielea voastră va arăta curată și strălucitoare.

Mască pe bază de struguri și căpșune

Acidul salicilic conținut de căpșune și acizii hridroxi alfa din strguri sunt două substranțe perfecte pentru un ten lipsit de strălucire și vitalitate. Pentru a face această mască, zdrobiți câteva căpșune și câțiva struguri, ca la piure. Adăugați puțină miere dacă doriți și lăsați amestecul să acționeze pe față și pe gât. Țineți masca timp de 20 de minute, după care clătiți cu apă la temperatura camerei.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!