Festivaluri şi premiere la cinema

De Nicoleta Galeteanu, pe

Cu film spaniol, pelicule clasice, comedii în premieră şi aventuri fantastice 3D, weekend-ul care se apropie propune cinefililor o filmografie mai mult decât completă.
Festival filmului spaniol Cine Chileno aduce pe ecranele româneşti unele dintre cele mai noi şi mai apreciate filme ale producătorilor hispanici, precum „El poder de la palabra” (Francisco Herve), „Alicia en el pais” (Esteban Larraín) sau „Dawson Isla 10”, în regia lui Miguel Litin, sau „Ojos rojos” de Juan Ignacio Sabatini.

O viaţă bună / La buena vida – Andrés Wood

Câştigător al premiului Goya pentru cel mai bun film străin în 2009, filmul este o dramă cutremurătoare culeasă de pe străzile din Santiago de Chile, despre oameni simpli, al căror destin se întretaie în mod neaşteptat.

Psihologa Teresa consiliază un grup de prostituate cu privire la contracepţie, fără să ştie că soţul ei o înşală, iar fiica ei adolescentă a rămas însărcinată. Edmundo, disperat să obţină un împrumut, începe o relaţie amoroasă cu o funcţionară a băncii, iar tânărul muzician Mario este refuzat să cânte la orchestra simfonică şi, pe deasupra, cineva îi fură preţiosul clarinet.

Filmul rulează vineri, de la ora 19.00, la cinema Elvira Popescu.

Dragoste şi alte dependenţe/ Love and Other Drugs

Inspirat după cartea autobiografică „Hard Sell: The Evolution of a Viagra Salesman” a autorului Jamie Reidy, filmul este o comedie romantică despre o idilă frumoasă care se înfiripă între un agent de vânzări ambiţios şi o artistă rebelă.

Maggie Murdock este o tânără independentă, inteligentă şi nonconformistă, dar diagnosticată recent cu maladia Parkinson. Jamie Reidy este un as în domeniul vânzărilor de medicamente, astfel că întâlnirea dintre cei doi va fi una previzibilă, dar interesantă.

În regia lui Edward Zwick, filmul îi aduce în distribuţie pe talentata Anne Hathaway şi actorul Jake Gyllenhaal.

Vezi ce alte festivaluri şi premiere rulează în acest weekend.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!