Finlanda și Suedia și-au depus cererile de aderare la NATO: „Este un moment istoric”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 27 iunie 2022, 14:34

Finlanda și Suedia și-au depus miercuri, 18 mai, cererile de aderare la NATO. Ambasadorii celor două țări nordice s-au întâlnit cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Finlanda și Suedia au fost de acord să parcurgă împreună procesul de aderare la NATO, pentru a contribui la securitatea în Europa de Nord, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina. Ambasadorii celor două țări nordice s-au întâlnit miercuri, 18 mai, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru a-i înmâna cererile de aderare.

Acesta este un moment istoric, un moment istoric pentru securitatea noastră, a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Președintele SUA, Joe Biden, se va întâlni joi, 19 mai, la Casa Albă, cu preşedintele finlandez Sauli Niinisto şi cu premierul suedez Magdalena Andersson.

Citește și: LIVE UPDATE: Război în Ucraina

Bianca Pop de la „Insula Iubirii”, internată la psihiatrie. Fosta ispită le cere fanilor să o scoată de acolo

Adda a aflat cum s-a îmbolnăvit de Borelioză. „N-am luat-o prin mușcătură de căpușă”

Dani Oțil, atac de panică sfârșit printr-un apel la 112. „Nu am chemat decât de două ori în viața mea Salvarea”

Turcia se opune aderării la NATO a celor două țări nordice

Turcia se opune intrării celor două țări în NATO. Ankara „nu va ceda”, a declarat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, acuzând Suedia că este „o pepinieră a organizaţiilor teroriste”, care a adoptat sancţiuni împotriva ţării sale, potrivit Digi24.

De asemenea, Turcia reproșează celor două țări că nu-i aprobă cererile de extrădare a persoanelor pe care le consideră membre ale unor „organizaţii teroriste” și că au împiedicat exporturile de arme în Turcia.

Totodată, Ministerul rus de Externe a afirmat că Rusia „va fi obligată să ia măsuri de retorsiune, atât de natură tehnico-militară, cât și de altă natură, pentru a pune capăt amenințărilor la adresa securității sale naționale care apar în această privință”.
Vezi şi mâncăruri savuroase pe care să le încerci când ești în Suedia!

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!