Simptomedurere cu caracter de crampe, constantă, chinuitoare, uneori chiar insuportabilăpoate iradia în capul pieptului, sub omoplat, pe mâna dreaptă şi uneori la nivelul coloanei vertebrale sau la nivelul părţii stângi a abdomenuluiPrincipalele cauze ale durerii abdominale în partea dreaptădischinezii biliare (tulburări în procesul de evacuare a bilei de la nivelul vezicii biliare şi al căilor biliare)colecistite (inflamaţii ale vezicii biliare) litiază vezicularăTratament şi remedii naturiste pentru dureri abdominalePrimul Gestrepaus la patevitarea efortului fizic şi psihicregim alimentar strictceai cu efect antiacid, antispastic, antivomitiv, antiinflamator, antimicrobianTratament clasicantispasticeantivomitiveanalgeticeRemedii naturisteacupuncturăreflexoterapietratament homeopatKali bicromicumLycopodiumUranium nitricumbalneoterapieSângeorzCiungetVâlceledietoterapiealimente recomandate: păpădie, spanac, anghinare, ţelină, pătrunjel, tomate, cireşe, vişine, mere, perealimente interzise: afumături, conserve, brânzeturi grase şi fermentate, ouă prăjite, eguminoase uscate, nuci, condimente iuţiulei de măsline1 lingură, pe stomacul gol, înainte de masă, timp de o lună de zile, cu pauză de10 zile; se poate relua pe termen lungcură de ridichi şi mierela 100 g de ridichi rase se adaugă 1 lingură de miere, această cantitate se consumă pe parcursul a 2 zile, dimineaţa, pe stomacul golgălbeneleinfuzie: 2 linguriţe de flori de gălbenele la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 8 minute, se consumă 3 căni pe zi, înainte de mesele principalefrasininfuzie: 2 linguriţe de frunze de frasin la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 8 minute, se consumă 3 căni pe zi, după mesele principaleturiţă mareinfuzie: 1 lingură de plantă mărunţită la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se beau 2-3 căni pe zidecoct: 1 lingură de plantă mărunţită la 250 ml de apă ce fierbe; se fierbe 10 minute, se beau 2 căni pe zi.