Cum să alegi un pepene delicios

Cui nu îi place o felie de pepene roșie, dulce, zemoasă și răcoroasă? Pentru majoritatea oamenilor, în peroada verii, cam devine alimentul de bază – că numai chef, putere și rezistență nu ai să staaaai deasupra aragazului, gătind ca pentru o cantină întreagă. Cât de important e ca pepenele cu care ne rupem cârca de la piață/ magazin până acasă să fie unul cât mai bun posibil – nu verde, sec și roz… Acestea fiind spuse, știm că sfaturile noastre de mai jos vă vor fi de un real folos. 

  • Verifică-i butonul/ năsturelul – acesta este punctul pe care pepenele a stat pe pământ. Acesta trebuie să fie cât mai mare posibil și galben.
  • Ciocăne în el și… trage cu urechea: trebuie să sune a gol.
  • Aspect mat: asigură-te că pepenele e mat și nu lucios pe dinafară. Dacă e lucios înseamnă că nu e îndeajuns de copt.
  • Ridică-l să vezi dacă e pe cât de mare pe atât de greu:  asta înseamnă că are multă apă înăuntru. Și tu asta vrei, nu? Un pepene zemos.
  • Formă cât mai regulată: un pepene care are o formă rotundă sau ovală cât mai aproape de uniformă însemnă că a primit dozele perfecte de soare și apă.
  • Înțepături de albine și “cicatrici albe”: caută-le pe suprafața fructului. Dacă are astfel de urme înseamnă că este atât de dulce încât și albinele au atentat la el! Înțepăturile de albine arată ca niște dungi și puncte gălbui și neregulate, sigur le-ai văzut!

Cu plăcere și… la pepeni înainte!

Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: