Cum este văzută moartea Regelui Mihai în presa internațională

Moartea Regelui Mihai, ultimul rege al României, a cutremurat o țară întreagă și a trezit reacții de tristețe și dincolo de hotarele sale. Presa internațională a intrat in breaking news astăzi anunțând tragica veste a decesului fostului suveran Mihai I al României.

Agenția de presă Reuters titrează că Regele Mihai nu a mai fost văzut în public încapând cu anul 2016, ca urmare a problemelor de sănătate de care suferea.

New York Times transmite vestea într-o manieră emoționantă, punctând: Casa Regală a României anunță moartea Regelui Mihai pe care-l numesc „unul dintre puținii lideri supraviețuitori din perioada celui de-al Doilea Război Mondial”.

BBC scrie că Regele Mihai a murit în urma unei lupre cu cancerul, lucru cunoscut deja în presa din România.

Până la această oră, Casa Regală a Marii Britanii nu a făcut public niciun comunicat oficial despre decesul Regelui Mihai, cu toate că între Regina Elisabeta a II-a și fostul monarh al României există o legătură de rudenie, mai exact sunt verișori de gradul al III-lea.

Citește și – Tragic. Care a fost cea mai mare durere și neputință a Regelui Mihai. Declarația emoționantă a Principesei Margareta

Citește și – A murit Regele Mihai. Reacția lui Traian Băsescu: “Am rămas trei”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Jurnalul.ro
Observator.tv
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Vedete
Vă recomandăm: