Tocăniţă de mazăre

De Libertatea pentru femei, pe

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai gătesti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.

Ingrediente:
► 500 g mazăre congelată
► 2 cepe mai mari
► o căpăţână de usturoi
► 2 linguri de ulei
► 250 g cârnaţi afumaţi
► sare
► piper
1.  Se curăţă ceapa şi usturoiul, apoi se spală, se toacă mărunt şi se călesc în ulei, amestecând continuu.
2.  Se adaugă cârnaţii tăiaţi rondele şi se călesc împreună cu ceapa şi usturoiul, aproximativ 5 minute. Focul se lasă mic şi se amestecă cu o lingură de lemn, având grijă să nu se ardă ceapa şi usturoiul. 
3.  Se adaugă mazărea, un praf de sare, două linguriţe de muştar şi apă cât să acopere mazărea. Cine doreşte mai poate adăuga şi puţină boia dulce de ardei. Se lasă să fiarbă până se înmoaie bine toate boabele de mazăre, apoi se potriveşte la gust cu sare, piper şi muştar.
4.  Se aromează cu mărar şi se poate servi cu ochiuri sau cârnat prăjit.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!