Încearcă un fel uşor de preparat, ieftin, dar delicios: tigaie de cartofi cu legume.
► 750 g cartofi mici ► 1 ardei gras roşu, mic ► 1 dovlecel mediu ► 2 căţei de usturoi ► 200 g ciuperci champignon ► 2 cepe mici ► 4 linguri de ulei ► sare, piper proaspăt măcinat ► nucşoară ► 1 lingură zeamă de lămâie ► arpagic şi busuioc
►Se spală cartofii şi se fierb în coajă. Se lasă să se răcească, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. ► Ardeiul gras se toacă. Dovlecelul se taie pe lungime, apoi în felii de 1,5 cm grosime. Usturoiul se curăţă şi se taie felii. Ciupercile şi cepele se spală, se curăţă şi se taie în sferturi. ► Se încălzeşte uleiul într-o tigaie şi se călesc puţin cartofii, apoi se dau deoparte. În acelaşi ulei se călesc ciupercile, apoi se adaugă feliile de dovlecei, ardeiul, ceapa şi usturoiul şi se mai lasă puţin pe foc. ► La sfârşit se pun din nou cartofii şi se amestecă. Se condimentează cu sare şi piper, cu nucşoară şi cu zeamă de lămâie. Se presară deasupra fire de arpagic şi frunzuliţe de busuioc.