O reţetă uşor de preparat, pentru un desert delicios, pe straturi, direct din Norvegia. Iată cum să faceţi un tort de fructe de pădure cu mango şi cocos fără foc. Ingrediente crustă:
1 ceaşcă nuci
1 ceaşcă curmale înmuiate, fără sâmburi
1 vârf de cuțit de sare
un pic de cardamon
un pic de scortişoară
Se amestecă toate ingredientele într-un blender, până la omogenizare. Se poate adăuga şi puţin sirop de agave, dacă doriţi să îndulciţi blatul. Presaţi crema obţinută într-o formă de tartă şi daţi la rece. Ingrediente strat de fructe:
1 fruct mango tăiat felii de circa 1 cm
Opţional, zmeură sau alte fructe de pădure Ingrediente strat alb:
1 ceaşcă nuci de Macadamia
½ ceaşcă cremă de nucă de cocos
Esenţă de vanilie
3 linguri ulei de cocos topit
1 lingură seminţe de psyllium
Pisaţi nucile într-o pastă fină. Pisaţi seminţele de psyllium tot separat, ca să poată acţiona uniform. Amestecaţi toate ingredientele într-un blender, mai puţin uleiul de cocos. Pe acesta îl adăugaţi la urmă şi mai amestecaţi puţin. Seminţele de psyllium sunt optţionale, dar ajută la întărirea cremei.
Ingrediente strat roz:
1 ceaşcă nuci de Macadamia
1 ceaşcă zmeură decongelată sau proaspătă
2 linguri suc de sfeclă, pentru culoare
Esenţă vanilie
3 linguri sirop agave
1 lingură seminţe de psyllium
Pisaţi nucile într-o pastă fină. Pisaţi seminţele de psyllium tot separat. Amestecaţi toate ingredientele într-un blender. Pentru decor:
Felii de mango, fulgi de nucă de cocos, flori comestibile Asamblare tort:
Turnaţi cremele în straturi şi alternaţi cu felii de mango sau fructe de pădure.
Daţi la congelator circa 4 ore şi apoi decoraţi cu flori şi fulgi de cocos, sau fructe de pădure, după gust. Poftă bună!
Foto: siljesreise.com